Βασιλόπουλος : Σύμβολα εύφορης γης τα προιόντα μας!

Οι αλήθειες και …η ευχή του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου από την γιορτή σύκου στο Πολύλοφο

Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυλόφου για την πολύπλευρη δράση του, καθώς και για το γεγονός ότι η σημαντική αυτή αγροτική γιορτή αποτελεί ένα σταθερό και καταξιωμένο θεσμό που φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια!


Δύο αλήθειες και μια ευχή.
Αλήθεια πρώτη: Σήμερα, δυστυχώς, αν δεν υπήρχε η ΣΥΚΙΚΗ δεν θα μιλούσαμε για συκοκαλλιέργεια. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Αλήθεια δεύτερη: Αν η συκοκαλλιέργεια δεν στηριχθεί ουσιαστικά από την Πολιτεία σύντομα θα διδάσκετε στα σχολεία ως μάθημα ιστορίας, ότι κάποτε σε αυτό τον τόπο καλλιεργούσαμε και εξάγαμε σύκα. Και όταν λέμε στήριξη, να ακούσει η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς τη ΣΥΚΙΚΗ, τους παραγωγούς, τους ανθρώπους που καλλιεργούν και συνεισφέρουν στην τοπική και εθνική οικονομία. Να τους ακούσει η Πολιτεία και να πράξει για το πρόγραμμα της πολυπόθητης αναδιάρθρωσης, για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής αλλά για να υλοποιήσει κρίσιμα έργα, αρδευτικά και άλλα.


Και τέλος μία ευχή. Να μην πάψει το σύκο όπως φυσικά και τ’ άλλα προϊόντα του τόπου μας να αποτελούν σύμβολα μιας εύφορης γης. Γιατί τότε κάτι δεν θα έχουμε κάνει καλά όλοι εμείς.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα