• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Εγκαινιάστηκε η ιστορική Έκθεση Τεγέας!
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
FeaturedΕιδήσειςΟικονομίαΠελοπόννησοςΠολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η ιστορική Έκθεση Τεγέας!

Τελευταία ενημέρωση: 15 Αυγούστου 2024 10:04
parapolitika.ts
Μοιράσου το
5 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στην Έκθεση Τεγέας | Έργα, Καινοτομίες και Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες για την Πελοπόννησο

- Διαφήμιση -

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της ιστορικής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας, η οποία από το 1883 συνεχίζει να αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, του πολιτισμού και της καινοτομίας. Η Έκθεση της Τεγέας, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, συμβολίζει την αντοχή και την εξέλιξη του τόπου μας και αποτελεί παράδειγμα προσαρμοστικότητας και δύναμης της Πελοποννήσου.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συμπολίτες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και συνεχάρη τους πυροσβέστες και όλους όσους συνέβαλαν με αυταπάρνηση στη μάχη με τις φλόγες.

Aκολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, η οποία οργανώθηκε γύρω από επτά βασικούς άξονες.

Βιώσιμη Ανάπτυξη – Ένα Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου στηρίζεται σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που συνδυάζει την οικονομική βιωσιμότητα με την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία. Ανακοίνωσε την υλοποίηση του πρώτου δικτύου επιχειρηματικών κέντρων UNI START, που στοχεύει στην υποστήριξη νέων εγχειρημάτων, καθώς και τη δημιουργία κέντρων καινοτομίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τα επιμελητήρια. Επίσης, αναφέρθηκε στη στήριξη του αγροτικού τομέα με σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενώ υπογράμμισε την προσπάθεια για ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας μέσω της δημιουργίας του brand name της Πελοποννήσου.

 

Προσέλκυση Επενδύσεων

Η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η ενίσχυση των υφιστάμενων αποτελεί κεντρικό στόχο της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη ο οποίος αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και την έγκριση επενδυτικών σχεδίων, ενώ ανακοίνωσε την προέγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου της Μεγαλόπολης και την ολοκλήρωση του Περιφερειακού χωροταξικού σχεδίου. Τέλος, τόνισε την πρόθεση της Περιφέρειας να δημιουργήσει ένα γραφείο προσέλκυσης και διευκόλυνσης επενδύσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της φιλικότητας προς τους επενδυτές.

 

Εξυπηρέτηση Πολίτη – Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα ψηφιακού μετασχηματισμού που βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, οι οποίες είναι πιο γρήγορες, αποδοτικές και προσβάσιμες. Ανακοίνωσε ότι σε περίπου ένα μήνα θα παρουσιαστούν οι πρώτες 100 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού εντός του επόμενου έτους. Η προσπάθεια αυτή συνοδεύεται από διαφάνεια και διαρκή λογοδοσία.

 

Υποδομές

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Πελοποννήσου είναι κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη της περιοχής, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης. Αναφέρθηκε σε έργα οδικών υποδομών, όπως ο οδικός άξονας Δερβανάκια – Μυκήνες, καθώς και σε αρδευτικά, αντιπλημμυρικά έργα και επενδύσεις σε ευρυζωνικά δίκτυα. Σχετικά με την Αρκαδία αναφέρθηκε στα δίκτυα του Αναβάλου προς το νομό, καθώς και στα δίκτυα της λίμνης Τάκας. Επίσης, δήλωσε αποφασισμένος να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Περιφέρειας.

 

Φυσικό Περιβάλλον

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία της πράσινης μετάβασης για την Πελοπόννησο, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Περιφέρεια για την ενεργειακή αυτάρκεια και τη βιωσιμότητα. Αναφέρθηκε στη σύσταση ενεργειακής κοινότητας με το Δήμο Μεγαλόπολης και στην ολοκλήρωση μελετών για έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας. Παράλληλα, επεσήμανε την ενίσχυση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

 

Πολιτιστικό Περιβάλλον

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ανακοίνωσε τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του Νέου Μουσείου της Σπάρτης και την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πολιτιστικού προφίλ της Πελοποννήσου, συνδυάζοντας ιστορικά τοπόσημα με νέες πολιτιστικές δράσεις, καθιστώντας την περιοχή έναν παγκόσμιο πολιτιστικό προορισμό.

 

Κοινωνική Προστασία

Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αύξηση των Κέντρων Κοινότητας από 6 σε 18, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όλων των δήμων της Περιφέρειας. Παράλληλα, ανακοίνωσε την υλοποίηση της Κεντρικής Κοινωνικής Δομής και άλλων δράσεων στήριξης ευάλωτων ομάδων σε συνεργασία με την ΕΣΑΜΕΑ.

«Με τη συγκεκριμένη στρατηγική και τις στοχευμένες παρεμβάσεις, επιδιώκουμε να μετατρέψουμε την Πελοπόννησο σε πρότυπο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, προσφέροντας ευημερία και ανάπτυξη για όλους τους κατοίκους της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας και την επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Κοινή παρέμβαση Ευρωβουλευτών για τις τουρκικές προκλήσεις
Καλοκαιρινή η Κυριακή!
Παρουσίαση του βιβλίου του Ευάνθη Χατζηβασιλείου «Εθνικός Διχασμός, Οι επιπτώσεις στους θεσμούς και στην πολιτική κουλτούρα» (Εκδόσεις Πατάκη)
Οι πληρωμές απο ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Θεόδωρος Βερούτης: «Στηρίζουμε την επαγγελματική επάρκεια και ασφάλεια των δασεργατών»
TAGGED:εγκαίνιαΈκθεση Τεγέας
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑ για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ
Αθλητικά Άργος Αστυνομικά
Αυτοψία Λαμπρόπουλου και Μανδρώνη στο έργο της Ι.Μ. Καλτεζών
Ειδήσεις Πελοπόννησος
Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Χορωδίας Επιδαύρου
Αργολίδα ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Κοινωνία Πολιτισμός
3η Γιορτή Γκόγκας του Δήμου Άργους – Μυκηνών
Αργολίδα Άργος ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ Διατροφη Κοινωνία Πολιτισμός

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΕιδήσειςΠελοπόννησος

Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025

30 Ιουλίου 2025
FeaturedΑΓΓΕΛΙΕΣΑργολίδαΕιδήσειςΕργασία

2 θέσεις εργασίας στο ΚΔΑΠ ΑΡΙΑΔΝΗ

18 Οκτωβρίου 2024
FeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΟικονομίαΠολιτισμόςΤουρισμός

Επίδαυρος: Κυριακή στο χωριό…ξανά!

10 Οκτωβρίου 2024
FeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΠολιτική

Αύριο η Προεκλογική Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας με Κεχαγιά, Παππά και Γαβρήλο

30 Μαΐου 2024

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?