Πτωχός: Αξιοποιούμε την καθαρή ενέργεια!

Είμαστε έτοιμοι να συνταχθούμε στην εθνική προσπάθεια για μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου αξιοποίησης καθαρής ενέργειας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στην Πελοπόννησο.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προώθηση της πράσινης ενέργειας, καθιστώντας το τον μεγαλύτερο ενεργειακό συμψηφισμό στην Ελλάδα.

⚡️Το πρόγραμμα «Απόλλων»

Πρόκειται για ένα βήμα προς την ενεργειακή αυτονομία, αλλά και μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Μέσω της εγκατάστασης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και τη χρήση καινοτόμων μεθόδων όπως ο εικονικός ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός, το πρόγραμμα στοχεύει στη δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Δημήτρης Πτωχός/Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα