Τον Νικόλαο Κολλιόπουλο υποδέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων

Τον Ναυπλιώτη επιστήμονα Νικόλαο Κολλιόπουλο, υποδέχτηκε σήμερα στο δημαρχείο Ναυπλίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός.
Ο κ. Ορφανός ενημερώθηκε για την διεθνή επιστημονική πορεία, ενός ακόμα «παιδιού» του Ναυπλίου και του εξέφρασε την ευχή να κατακτήσει ακόμα υψηλότερα επιστημονικά στάδια κάνοντας υπερήφανους τους συμπατριώτες του.
Ο Νικόλαος Κολλιόπουλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στον κλάδο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις Η.Π.Α. Η έρευνά του εστιάζει στην Θεωρία Πιθανοτήτων και σε άλλους κλάδους που συνδέονται άμεσα με τα Μαθηματικά των Χρηματοοικονομικών.
Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται πάνω σε ένα εύρος προβλημάτων που αφορούν τη μελέτη ακραίων παρατηρήσεων μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού αλληλεπιδρόντων σωματιδίων που κινούνται τυχαία στο χώρο.
Από τον Αύγουστο του 2024 διαχειρίζεται χρηματοδότηση ύψους 150.000$ από το Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας των Η.Π.Α, η οποία εγκρίθηκε για τη στήριξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την παραπάνω ερευνητική εργασία.
Ο Νικόλαος Κολλιόπουλος μεγάλωσε στο Ναύπλιο και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου το 2008. Στη συνέχεια έγινε δεκτός στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), από όπου έλαβε το πρώτο πτυχίο μου 5 χρόνια αργότερα (τον Ιούλιο του 2013) με βαθμό 9,02 / 10 (Άριστα). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο ΕΜΠ συμμετείχε σε αρκετούς Ευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς Μαθηματικών, όπου έλαβε 3 χάλκινα και 3 αργυρά μετάλλια. Μεταξύ του 2014 και του 2019 πραγματοποίησε σπουδές διδακτορικού επιπέδου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου και εργάζεται σήμερα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα