ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” Στο…πόδι το θέμα της Καραθώνας

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός έφερε με καθυστέρηση προς συζήτηση Ψήφισμα για την Καραθώνα το οποίο ήταν «στο πόδι».

Ως Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» είμαστε αρνητικοί στην εκχώρηση της Καραθώνας από το ΤΑΙΠΕΔ σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ΖΗΤΟΥΜΕ να υπάρξει από τη μεριά του Δήμου Ναυπλιέων και της Δημοτικής Αρχής ένα πλήρες σχέδιο και μια εμπεριστατωμένη μελέτη για την αξιοποίηση της.

Η παράταξή μας, έχει επισημάνει εδώ και καιρό στην Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού ότι δεν πρόκειται να στηρίξει -στη βάση που θίγονται τα συμφέροντα του Ναυπλιακού Λαού- καμία πρόταση η οποία δεν λαμβάνει υπόψη την Τοπική Κοινωνία.

Έπρεπε η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού να είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο μία σοβαρή πρόταση και ένα δομημένο σχέδιο για την αξιοποίηση της Καραθώνας αλλά αντί αυτού παρουσίασε μια ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ προκειμένου να πείσει ότι δουλεύει ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο.

Είναι κρίμα τέτοια θέματα που αγγίζουν όλη την Ναυπλιακή Κοινωνία να αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά.

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» πιστή στις δημοκρατικές αξίες και τις συνεργασίες (το έχει αποδείξει στην πράξη), ζητάει από την Δημοτική Αρχή να εκπονηθεί σχέδιο για την Καραθώνα το οποίο θα έχει την συναίνεση όλων των Δημοτικών παρατάξεων.

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» προτείνει ένα σχέδιο βιώσιμης και ήπιας εκμετάλλευσης για την Καραθώνα προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης του Ναυπλίου.

Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν:

– Δημιουργία Υψηλού επιπέδου κατασκηνώσεων παιδικών, τρίτης ηλικίας κ.α.

– Δημιουργία γηπέδων.

– δημιουργία καταστημάτων τα οποία θα εκμισθώνονται με όλες τις νόμιμες άδειες.

Εμείς ως παράταξη προτείνουμε μια βάση συζήτησης προκειμένου το ΤΑΙΠΕΔ και η κεντρική διοίκηση να μας πάρουν στα σοβαρά.

Ελπίζουμε έστω και τώρα η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού να μας ακούσει γιατί μόνον ενωμένοι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα του Ναυπλιακού Λαού.

Τέλος, η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής στο ψήφισμα για την Καραθώνα μόνον πολιτικά ορθή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Εκτός των απουσιών δημοτικών της συμβούλων (λόγω των άγιων αυτών ημερών), υπήρξαν και αποχωρήσεις όπως αυτής του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού κ. Καράπαυλου που απείχε του ψηφίσματος, αποδεικνύοντας ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού δεν μπορεί να ελέγξει τα στελέχη της ούτε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο χρειαζόταν ΟΜΟΦΩΝΙΑ.

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα