Καταψήφισε η παράταξη Κωστούρου το θέμα της Καραθώνας

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΟΤΙ Η ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα έφερε προς συζήτηση το Ψήφισμα για την Καραθώνα.

Ως ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ δυστυχώς το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ. Λέμε δυστυχώς γιατί ο συντάκτης του ψηφίσματος προσπάθησε να μας πείσει με γενικότητες, ευχολόγια και «προεκλογικά» τσιτάτα για το υποτιθέμενο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής. Μέσα σε όλα αυτά τα χωρίς κόστος λόγια ξέχασε το σημαντικότερο να στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η οποιαδήποτε ενέργεια αξιοποίησης της Καραθώνας θα πρέπει πρώτα και κύρια να είναι
σύμφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε γνώση της τοπικής κοινωνίας.

Φάνηκε λοιπόν από τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε πολιτικά το ψήφισμα της Καραθώνας ότι δεν επιθυμούσε την ομοφωνία. Αφού ούτε τις ενστάσεις μας δέχτηκε για μετάθεση του χρόνου συζήτησης λόγω των απουσιών αρκετών μελών του ΔΣ αλλά και το γεγονός ότι μας παρέδωσε ένα σχέδιο ψηφίσματος μέσα στη συνεδρίαση με αποτέλεσμα η όποια διαφωνία μας αλλά και η όποια προσπάθεια αλλαγής σημείων του ψηφίσματος που θέσαμε ως αντιπολίτευση να μην γίνουν αποδεκτά.

Πολύ κρίμα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η στάση της Δημοτικής Αρχής. Όταν θέλεις ομοφωνία το δείχνεις έμπρακτα με πράξεις και τις απαραίτητες συναινέσεις.

Αλήθεια ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κύριος Καράπαυλος γιατί απείχε του ψηφίσματος;;;
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Λαμπρόπουλος έλειπε μήπως σκοπίμως;;;
Για άλλη μια φορά απαντήσεις δεν θα λάβουμε.
Αυτό που όμως είναι ολοφάνερο ότι μιλάμε για μια Δημοτική Αρχή χωρίς συνοχή και σχεδιασμό.
Εμείς ως ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ παραμένουμε αταλάντευτα σταθεροί στις απόψεις για την διαχείριση της επόμενης ημέρας της Καραθώνας η οποία θα πρέπει να είναι η πιο συμφέρουσα και προσφιλής για την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Τίποτα δεν πρέπει να αποφασιστεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου
2. Άμεση γραπτή ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για τυχόν αλλαγές στον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ
3. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των επικεφαλής των παρατάξεων για τη χάραξη κοινής στρατηγικής μέσω της διατύπωσης προτάσεων, συντονισμού ενεργειών και των κόκκινων γραμμών που ως Δήμος και τοπική κοινωνία πρέπει να θέσουμε
4. Υπενθύμιση στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στην κυβέρνηση των δικαιωμάτων του Δήμου στην Καραθώνα.
5. Πλήρη ενημέρωση όλων των πολιτικών φορέων και των κομμάτων, καθώς και των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η ΠΕΔ Πελοποννήσου και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Το βασικό μήνυμα προς όλους θα πρέπει να είναι ότι δεν μπορεί κανείς να συζητά και να σχεδιάζει για ΕΜΑΣ και τον τόπο μας χωρίς ΕΜΑΣ και την κοινωνία μας.

Αυτή τη μάχη να είστε όλες και όλοι βέβαιοι ότι θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα αλλά και με υπευθυνότητα λέγοντας στους πολίτες την πλήρη αλήθεια.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα