Ευχαριστεί Μαλτέζο και “καρφώνει” Ορφανό ο Αρχιμήδης!

Μετά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων (12/08/2024) θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σαν σωματείο (που εδρεύει στο Ναύπλιο) σχετικά με την πρόσφατη συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στον όμορο Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Η αρχική μας συμφωνία με τους εκπροσώπους του δημοφιλούς καλλιτέχνη ηταν η συναυλία να πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Ναυπλίου κάτω από το μαγευτικό και φωτεινό κάστρο του Παλαμηδίου.
Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους υπεύθυνους του Δήμου Ναυπλιέων στις αρχές Απριλίου οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν από την αρχή αρνητικοί στο αίτημά μας με επίσημη δικαιολογία πως μετά την συναυλία που πραγματοποιήθηκε το 2023 από τον Νίκο Βέρτη και τις ζημιές που έγιναν στο ταρτάν του γηπέδου, γραμμή του Δήμου είναι για το φετινό καλοκαίρι του 2024 τουλάχιστον να μην δωθεί το ΔΑΚ Ναυπλίου σε κανέναν για συναυλία (πάνω σε αυτή την γραμμή εξάλλου στηρίχτηκε και ο προεκλογικός αγώνας της νυν Δημοτικής Αρχής).
Φυσικά επειδή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας το να έρθει ένας τόσο δημοφιλής καλλιτέχνης εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια προτείνοντας λύσεις για την προστασία του ταρτάν από επαγγελματίες, υπεύθυνη δήλωση προσωπικά από τον Πρόεδρο του σωματείου για ανάληψη κάθε ζημιάς στο ΔΑΚ Ναυπλίου καθώς και συναλλαγματική-εγγυητική επιταγή του ύψους των 10.000 ευρώ για κάλυψη πιθανών ζημιών.
Δυστυχώς η ανταπόκριση από τον Δήμο Ναυπλιέων ήταν αρνητική. Παρά και την πίεση που δέχθηκε ο Δήμος από συλλόγους εστίασης της πόλης με γνώμονα τα έσοδα που θα άφηνε μια τέτοια συναυλία. Επίσης ποτέ δεν έγινε οποιαδήποτε νύξη από την πλευρά του Δήμου για την ομάδα του Πανναυπλιακού.
Σεβαστήκαμε και κατανοήσαμε την αρνητική απόφαση τους και αρχίσαμε να ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις. Για καλή μας τύχη ο Δήμος Άργους-Μυκηνών αποδέχτηκε το αίτημα μας από την πρώτη στιγμή και μας παρείχε μια άψογη φιλοξενία και έλυσε κάθε πρόβλημά μας μέχρι την ημέρα της συναυλίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Ιωάννη Μαλτέζο, Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών ο οποίος στάθηκε δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος και κατάλαβε τα οφέλη από μια τέτοια εκδήλωση.
Στην πορεία όπως όλοι γνωρίζετε το ΔΑΚ Ναυπλίου παραχωρήθηκε από τον Δήμο σε ιδιώτη για την πραγματοποίηση συναυλίας με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, έναν ακόμη δημοφιλή καλλιτέχνη.
Προφανώς τελικά το ΔΑΚ Ναυπλίου δίνεται και το καλοκαίρι του 2024 για συναυλίες. Όχι σε ένα σωματείο της πόλης βέβαια αλλά σε έναν ιδιώτη. Ψάχνουμε να βρούμε τον λόγο που συνέβη αυτό αλλά δεν μπορούμε…
Μετά τιμής,
το ΔΣ του σωματείου
Αρχιμήδης Ασίνης

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα