Δ.Πτωχός: Εφιστώ την προσοχή σε όλους!

Τεράστια προσοχή!

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής, σήμερα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Νομοί Αργολίδας και Κορινθίας, ενώ προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Υπενθυμίζεται πως ισχύει ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήσαμε σήμερα τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να εξετάσουμε το βαθμό ετοιμότητας ενόψει των εξαιρετικά υψηλών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, που αναμένονται τις επόμενες ημέρες και οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και Διευθυντές Υπηρεσιών, συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα ετοιμότητας που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, ενώ δόθηκαν οδηγίες για την ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης οποιασδήποτε πυρκαγιάς.

Απαιτείται από όλους η μέγιστη διαθεσιμότητα μηχανημάτων και προσωπικού, καθώς και εντατικοποίηση της επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολίτες.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα