Χωρίς γιατρό τα χωριά μας! Κραυγή από τοπικό πρόεδρο μετά απο σοβαρό τροχαίο

Χρειάστηκε «πολιτική παρέμβαση» για να φτάσει ασθενοφόρο μετά απο σοβαρό τροχαίο!

Οι συρρικνώσεις αγροτικών ιατρείων έχουν επιφέρει τεράστια προβλήματα στις ορεινές περιοχές οι οποίες πλέον εξυπηρετούνται απο ΚΥ και νοσοκομεία τα οποία όμως βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Η ανασφάλεια των κατοίκων είναι μεγάλη και η μέριμνα ανύπαρκτη, μάλιστα χρειάζεται «πολιτικό μέσο» για να βρεις ασθενοφόρο εάν κάτι συμβεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα όσα δημοσιοποιεί ο τοπικός πρόεδρος Θανάσης Τζιανακόπουλος του Δ.Δ Λαύκας στα ορεινά της Σικυώνας!

Χθες 9-8-24 στην Δ. Κοινότητα Λαυκας σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατυχημα με τραυματισμό.
Σε όλη την περιοχη δεν υπάρχει γιατρός ούτε για τις πρώτες βοήθειες.
Ασθενοφόρο ήρθε μετά από 1:30 ώρα από την Κόρινθο μετά από παρέμβαση του Dimitris Papageorgiou στον Αντ/ρχη Αναστάσιος Γκιολής – Anastasios Giolis .
Προτείνω και καλώ τους Προέδρους των Δ.Κοινοτητων της περιοχης σε συνάντηση για να συζητήσουμε το μεγάλο θέμα που αφορά την υγεία όλων μας.
Μην περιμένουμε από άλλους δεν έχουν τον Χρόνο να ασχοληθούν με Εμάς.
Αλλιώς δεν μας μένει τίποτα άλλο παρά να έχουμε έτοιμο το ” κενοταφιο”
ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ…ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
Η αναφορά περί παρέμβασης που χρειάστηκε είναι σοβαρή! Ευτυχώς βέβαια που υπήρξε και δεν χάθηκαν ζωές όμωςμ αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και το οποίο χρειάζεται λύση! Ο Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, είναι γιατρός στο επάγγελμα και γνωρίζει. Η παρέμβασή του υπήρξε ουσιαστική όμως θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε τα χωριά να έχουν έστω υποτυπώδη κάλυψη!
ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΟΥ…ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαγεωργίου, με θητεία στα αυτοδιοικητικά του δήμου Στυμφαλίας παλαιότερα και του δήμου Σικυωνίων μέχρι και το 2023, επίσης παρενέβη για να φτάσει ασθενοφόρο στο σημείο του ατυχήματος, όμως είναι και εκείνος που λίγες ώρες  πριν είχε με δημόσια ανάρτηση του στηλιτεύσει την μη λειτουργία του πολυδύναμου ιατρείου στους Καλλιάνους, έργο που είχε διθυραμβικά εγκαινιαστεί πριν απο ένα χρόνο!
Προ ενός έτους σπρώχνονταν οι επίσημοι για να φωτογραφηθούν στα εγκαίνια και το κόψιμο της κορδέλας του Πολυδύναμου Ιατρείου Καλλιάνων.
Όταν αποφασίστηκε η δρομολόγηση (θητεία 2002-2006) του εν λόγω έργου ήμουν Πρόεδρος ΔΣ.
Μετά απο 20 χρόνια, που εγκαινιάστηκε ήμουν ένας από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Ήμουν δε, ο μόνος θεσμικός ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ……
Ο δε άτυπος “τελετάρχης” δεν με είχε καλέσει, αν και είναι γνωστό και αναντίρρητο ποιος άνοιξε τις πόρτες του κ.Κακλαμάνη και του κ.Αβραμόπουλου, που αποφάσισαν την τέλεση του έργου ως τότε Υπουργοί Υγείας. Μετά το τέλος δε αυτής της Κυβέρνησης το έργο πάγωσε για χρόνια….Δεν πειράζει, μεγαλώνοντας όλοι θα ξεχνάμε, μάλλον με ξέχασε και κείνος.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ, ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΥΚΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
– ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, αυτό που εγκαινιάστηκε πέρυσι,
-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ, σε αυτό που κόπηκε η κορδέλα πέρυσι,
-ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΩΡΑ.
Φυσικα, ο απλός κόσμος του χωριού έσπευσε να βοηθήσει, γιατί ο Έλληνας δεν χάνει ποτέ το φιλότιμό του.
ΌΧΙ, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!!! ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!!
Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς (και ας ξαναγίνουν εγκαίνια και με κροτίδες αυτή τη φορά), αρκεί να λυθεί αυτή η ντροπή για την ορεινή Κορινθία.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα