Στον «φούρνο» η χώρα το Σαββατοκύριακο με 38άρια!

Με υποφερτές – για την εποχή – θερμοκρασίες κυλά η μέρα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου, με τον καιρό να είναι γενικά αίθριος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου

Νικολέτα Ζιακοπούλου: Έντονη η ζέστη και ισχυρό το μελτέμι στο Αιγαίο

Με αισθητή ζέστη και τις υψηλότερες θερμοκρασίες στα δυτικά θα περάσει το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Παράλληλα, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις, δεν θα δημιουργήσουν όμως προβλήματα στα δρομολόγια των μεγάλων πλοίων.

Θοδωρής Κολυδάς: Ανεβασμένη η θερμοκρασία, αλλά όχι ακραίες τιμές

Την δική του πρόγνωση έδωσε μέσα από το «X», ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει στην ανάρτηση του, «γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ενισχυμένο μελτέμι σε δύο περιόδους, την Κυριακή 11/8 και ανήμερα στις 15/8 στα 6 με 7 και τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Οι θερμοκρασίες σταθερά σε επίπεδα κατά 4 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά, αλλά όχι σε ακραίες τιμές, με μια μέση θερμοκρασία στη χώρα μας περί τους τους 35°C».

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα