Ο καιρός του Δεκαπενταύγουστου!

Ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της ΕΜΥ, έδωσε την αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, προκαλώντας ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Θερμοκρασίες έως και 40°C

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 40°C. Αυτή η θερμοκρασία αναμένεται για ακόμα μια φορά αυτό το καλοκαίρι, με τη μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα να είναι γύρω στους 35°C, δηλαδή περίπου 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Ενισχυμένο Μελτέμι στο Αιγαίο

Ο κ. Κολυδάς επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει ενισχυμένο μελτέμι, το οποίο θα είναι πιο έντονο σε δύο περιόδους: την Κυριακή 11 Αυγούστου και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια στις θαλάσσιες περιοχές.

Προτροπή για Προσοχή

Η πρόγνωση αυτή καλεί σε προσοχή, ιδιαίτερα για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν ή να βρεθούν σε παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς οι συνθήκες μπορεί να είναι απαιτητικές λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα