Απαλλάσσονται του μεταφορικού κομίστρου οι φοιτούντες στην ΣΑΕΚ Τουρισμού Άργους

Με την υπ’ αρ. 14249/31.7.2024 κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού “Απαλλαγές από την καταβολή κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους/τις σπουδαστές/σπουδάστριες στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού.” (Β’ 4485), μια ακόμα κατάκτηση προς όφελος των σπουδαστών/σπουδαστριών και καταρτιζόμενων των Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Για το εκπ έτος 2024 2025 η ηγεσία του Υπ Τουρισμού νομοθέτησε ειδική διάταξη και συγκεκριμένα : ¨για τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους, οι σπουδαστές/σπουδάστριες των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού δικαιούνται μερική απαλλαγή καταβολής κομίστρου κατά τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Η απαλλαγή διαρκεί για όσα ακαδημαϊκά έτη απαιτούνται για τη λήψη του Πτυχίου ή της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών και τους Οδηγούς Κατάρτισης, προσαυξημένα κατά δύο (2) ακαδημαϊκά έτη ¨..

 

Στους δικαιούχους της παραπάνω διάταξης ορίζονται τα κάτωθι ανώτατα όρια κομίστρου των δικαιούχων δελτίου ειδικού εισιτηρίου, υπολογιζόμενα ποσοστιαία επί των εκάστοτε ισχυουσών τιμών εισιτηρίου και καρτών απεριόριστων διαδρομών των αστικών και υπεραστικών, οδικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών των μετακινούμενων εντός της Επικράτειας με μέσα μαζικής μεταφοράς, ως εξής:

 

α) Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει η εκπαιδευτική μονάδα όπου φοιτά ο δικαιούχος,

 

β) στο 75% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της υπόλοιπης χώρας,

 

γ) στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες ανάμεσα στον τόπο όπου φοιτά ο δικαιούχος και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του,

 

δ) στο 75% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις υπόλοιπες οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες της χώρας.

 

ε) στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες ανάμεσα στον τόπο όπου φοιτά ο δικαιούχος και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του,

 

στ) στο 75% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις υπόλοιπες σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας.

 

Η έκπτωση ισχύει και για την περίπτωση κατά την οποία η σιδηροδρομική ή και οδική υπεραστική συγκοινωνία αποτελεί μέρος της συνολικής διαδρομής από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου.

 

Με την έναρξη των μαθημάτων η Γραμματεία της σχολής θα εκδώσει τα απαραίτητα στοιχεία για κάθε μαθητήτρια ώστε να διευκολύνονται σε όλες τις μετακινήσεις τους με τις προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες.

 

Η Ανώτερη Τουριστική Σχολή ΣΑΕΚ Τουρισμού Πελ/σου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αργους ( ΔΑΝΑΟΥ 29/ Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο ) έχει αναπτύξει 12 τμήματα με 5 ειδικότητες εξειδίκευσης σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 200 μαθητές -τριες κατ΄ έτος.

 

Η φοίτηση είναι δωρεάν , διετής ( 4 αυτόνομα εξάμηνα) με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις επιπέδου 4* & 5* σε όλη την Ελλάδα που οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Πτυχίο επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων και με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως.

 

Οι ενδιαφέρομενοι-νες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες ( για την εγγραφή τους στην σχολή και την φοίτηση τους) στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο , Δαναού 29 στο Αργος και στα τηλ 27510 20115 & 20127 αλλά και στο www.mintour.edu.gr.

 

Ο Διευθυντής / Καχριμάνης Κώστας

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα