Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, το νέο Γιοφύρι της Άρτας!

 Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δεσμεύεται σε κανένα χρονοδιάγραμμα περάτωσης των εργασιών συντήρησης που απαιτούνται

Σχετικά με τις επείγουσες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν για να συντηρηθεί το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, ώστε να επιλυθούν τα άμεσα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτό και οι πολίτες που το επισκέπτονται, απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Γαβρήλος φέτος τον Ιούλιο (5729/09-07-2024).

Όπως συνάγεται, το Υπουργείο ούτε χρονοδιάγραμμα έχει για την έναρξη των εργασιών, ούτε δεσμεύεται για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της συντήρησης του κτιρίου, το οποίο να θυμίσουμε ότι έχει εξαγγελθεί από τον Μάιο του 2022. Σύμφωνα με τις απαντήσεις μάλιστα, των αρμόδιων Υπηρεσιών, αντιλαμβανόμαστε ότι για τις εγκρίσεις μόνο κάποιων μελετών και μερικών ποσών για μικρό- έργα, η Διοίκηση και η ηγεσία του Υπουργείου χρειάστηκαν πάνω από δυο χρόνια!

Η συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου είναι ένα έργο σημαίνουσας σημασίας, τόσο για την ασφάλεια των χρηστών του, όσο και για την προστασία του ίδιου του ιστορικού κτιρίου, σχολιάζει ο Γιώργος Γαβρήλος. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβερνητική ολιγωρία, η αδιαφορία και η έλλειψη αντίληψης της επικινδυνότητας των φθορών που υπάρχουν, έχουν καταστήσει το έργο αυτό, σε ένα νέο Γιοφύρι της Άρτας.

Ένα είναι σίγουρο πάντως: οι πολίτες του Ναυπλίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν κάτι άμεσα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου, παρά τα όσα επικοινωνιακά δηλώνουν κατά καιρούς.

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα