Παύεται ο Καραγιάννης, ορκίζεται η Σμυρναίου!

Αλλαγές στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων φέρνει η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου Της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποίαν η έκπτωση της κ. Κωνσταντίνας Αναστασίου –  Σμυρναίου από το όργανο λόγω οφειλών της προς το δήμο Ναυπλιέων,  που είχε συντελεστεί στις 16 Απριλίου 2024  με απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, αναστέλλεται έως την εκδίκαση της υπόθεσης στις 24 Οκτωβρίου 2024. Η κ.Σμυρναίου ως εκ τούτου επανέρχεται στο έδρανό της αναμένοντας την τελική κρίση της υπόθεσής της σε 54 ημέρες!

Θυμίζουμε οτι η κ. Κωνσταντίνα Αναστασίου Σμυρναίου, κατελήφθη να οφείλει στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου, ποσόν μεγαλύτερο των 300 ευρώ και μετά από σχετική αλληλογραφία της Επιχείρησης με την Αποκεντρωμένη ο Γραμματέας προχώρησε στην υποχρεωτική εκ του νόμου έκπτωση.

Κατά δήλωση της Κωνσταντίνας Αναστασίου Σμυρναίου, η οφειλή έχει προκύψει λόγω μη πληρωμής λογαριασμών από ενοικιαστή ακινήτου ιδιοκτησίας της που όμως δεν είχε γίνει μεταφορά του ονόματος στο υδρόμετρο. Η ίδια, επίσης, δηλώνει ότι προχώρησε προσωπικά στην εξόφληση της υποχρέωσης όταν πληροφορήθηκε την οφειλή (μετά την λήξη των εκ του νόμου προθεσμιών) και ότι προσφεύγει δικαστικά κατά της απόφασης με την βεβαιότητα της δικαίωσής της από την Δικαιοσύνη.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια συνεπάγεται πως ο κ.Κώστας Καραγιάννης ο οποίος ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος στις 18 Απριλίου 2024 και έλαβε την θέση της, παύεται του αξιώματος του! Και πάλι έως τις 24 Οκτωβρίου, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης δεδομένου οτι το δικαστήριο δύναται να αποφανθεί υπέρ της έκπτωσης της κ.Σμυρναίου!

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου Δημητρίου Καραγιάννη1

Επί του πρακτέου, η κ.Σμυρναίου κλήθηκε και παρέστη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου χθες, καμία ωστόσο εκ των δυο συνεδριάσεων δεν έγινε αφού…ο δήμος δεν είχε προλάβει να κάνει τις δέουσες ενέργειες, ώστε να παυθεί ο κ.Καραγιάννης, να ορκιστεί η κ,Σμυρναίου και η σύνθεση του οργάνου να είναι νόμιμη!

Πρόεδρος και δήμαρχος λοιπόν ζήτησαν την αναβολή και της τακτικής συνεδρίασης και της απολογιστικής, συνεδριάσεις που μετατίθενται για την ερχόμενη ίσως εβδομάδα, τούτο θα καθοριστεί από την ταχύτητα υλοποίησης των διαδικασιών παύσεως και ορκωμοσίας.

 

 

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα