Σείχης αγόρασε…ελιές στην Ερμιόνη!

Το πιθανότερο σενάριο μάλιστα είναι πως δεν θα τον δουν και ποτέ, καθώς ο σεΐχης έχει επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, γόνος μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα, εκτός από βαθύπλουτος επιχειρηματίας είναι αντιπρόεδρος και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του.

Οι συναλλαγές του με την Ελλάδα ξεκίνησα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά ενός ακίνητου στην συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Το εν λόγω ακίνητο μάλιστα θεωρείται το ακριβότερο της Αθήνας, αν όχι της Ελλάδας.

Οι «χρυσοί» ελαιώνες

Ο σεΐχης δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αγοράζοντας ακίνητα, ξενοδοχεία και ελαιώνες, ενώ έχει εισέλθει και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε ότι αφορά τις συναλλαγές του με το ελαιόλαδο αυτές πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, αφού πέρυσι η παραγωγή έφτασε τους 130 τόνους.

Φέτος πάντως οι ελαιώνες του σεΐχη θα παράγουν πολύ περιορισμένο αριθμό κιλών, σε μια δραματική χρονιά σε ότι αφορά την παραγωγή λαδιού σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Ιταλία να είναι 27% κάτω και την Ισπανία που είναι η πρώτη παραγωγός στον κόσμο 56%, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα