Ο λαός που έδωσε τον αθλητισμό σε αυτόν τον πλανήτη
Οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες, γνωστοί και σαν «Ολύμπια» έγιναν για πρώτη φορά το 776 π.Χ. στην πεδιάδα της αρχαίας Ολυμπίας στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Eάν οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπως πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες, αναμφίβολα η Oλυμπία ήταν η καρδιά της Eλλάδος.
Ήταν η σπουδαιότερη θρησκευτική γιορτή προς τιμήν του Ολύμπιου Δία. Το βραβείο των νικητών ήταν ένα στεφάνι ελιάς. Για εκείνους που νικούσαν τρεις φορές, οι πόλεις τους έστηναν αγάλματα προς τιμή τους και τους απέδιδαν δώρα και τιμές. Οι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν το δικό τους ύμνο. Τους στίχους έγραψε ο Έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς (1869-1941) και τη μουσική συνέθεσε ο Έλληνας συνθέτης Σπύρος Σαμάρας (1861-1917).
Έχουν τη δική τους σημαία, που είναι άσπρη με πέντε κύκλους που συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε κύκλος έχει διαφορετικό χρώμα που είναι μπλε, μαύρο, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο. Οι κύκλοι αναπαριστούν και συμβολίζουν την ένωση των πέντε ηπείρων.Ο μπλε κύκλος συμβολίζει την Ευρώπη, ο κίτρινος την Ασία, ο μαύρος την Αφρική, ο πράσινος την Ωκεανία και ο κόκκινος την Αμερική. Το λευκό πλαίσιο αναπαριστά το γεγονός πως οι αθλητές θα αγωνιστούν τίμια, και ο σκοπός τους είναι αγνός
Οι 5 κύκλοι, βρίσκονται μεταξύ τους ενωμένοι και αυτό συμβολίζει την φιλία και την ειρήνη μεταξύ των λαών της γης.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν τη δική τους φλόγα και δάδα, μια παράδοση που επέζησε από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε μία ιερή φλόγα που άναβε από τον ήλιο και έκαιγε συνεχώς στο βωμό της θεάς Ήρας καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, όλες οι χώρες σταματούσαν τους πολέμους και έκαναν εκεχειρία.
Οι αθλητές δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι «Το πιο σημαντικό πράγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι η νίκη, αλλά η συμμετοχή». Αυτά τα λόγια αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω και τις αρχές του Ολυμπισμού στο πέρασμα των αιώνων.
Ο Ξένιος Ζευς είναι ο πατέρας των Θεών.
Είναι ακριβώς αυτό που είναι η φιλοξενία.
Είμαστε ο λαός που έδωσε την φιλοξενία σε αυτόν τον πλανήτη.
Αρέσει δεν αρέσει,είμαστε απόγονοι του Περικλή,του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη,του Σωκράτη, του Θεμιστοκλή,του Πλάτωνα,του Σόλωνα,του Λεωνίδα, του Παπαφλέσσα,της Μπουμπουλίνας, του Κανάρη,του Σολωμού,του Ρήγα, του Καραίσκάκη,του Αθανάσιου Διάκου,του Παύλου Μελά και χιλιάδων άλλων γνωστών και άγνωστων, που αγωνίστηκαν γι’αυτή την πατρίδα. Αρέσει δεν αρέσει,είμαστε ο λαός που έδωσε πολλά σε αυτόν τον πλανήτη, με πρώτο απ’όλα την Δημοκρατία, τον Αθλητισμό, τις Τέχνες, τη Φιλοσοφία, τις Επιστήμες.Έχουμε την Αρχαιότερη,την τελειότερη και μητέρα όλων των γλωσσών.Η Ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με… τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια 《αφανή αρμονία》.
Όλες οι τέχνες και οι επιστήμες γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν κάνοντας χρήση της γλώσσας αυτής. Τα πρώτα κείμενα Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας, Νομικής, Ιατρικής, Ιστορίας, Γαστρονομίας κ.α. γράφτηκαν στη γλώσσα αυτή.Τα πρώτα θεατρικά έργα, κωμωδίες και τραγωδίες, τα έργα του Ομήρου, καθώς και Βυζαντινά λογοτεχνικά έργα έχουν γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα. Η πρώτη εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε στην Ελληνική γλώσσα.Τα πρώτα φιλοσοφικά έργα για την γέννηση της γλώσσας γράφτηκαν από τον Πλάτωνα.Ρωμαίοι αυτοκράτορες, όπως ο Μάρκος Αυρήλιος, έγραψαν στα Ελληνικά. Οι Ρωμαίοι ρήτορες στο 《Αθήναιον》της Ρώμης εκφωνούσαν τους λόγους τους στα Ελληνικά.
Η πρώτη Γραμματική, η Γραμματική της Ελληνικής Γλώσσας ήταν έργο του Διονυσίου Θράκα το 100 π.Χ.Η ιστορία της λεξικογραφίας έχει την αρχή της 2000 χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Πρωταγόρας πρώτος συνέταξε ένα γλωσσάριο που περιείχε τις σπάνιες λέξεις που συναντώνται στα έργα του Ομήρου.
Οι πρώτοι Χριστιανικοί ύμνοι γράφτηκαν στα Ελληνικά. Όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης και τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα Ελληνικά. Ο Απόστολος Παύλος έγραψε τις ‘Επιστολές’ του στα Ελληνικά.
Είμαστε ο λαός που στη συντριπτική του πλειονότητα, ακόμα και τώρα στη φτώχεια του,βοήθησε τους πρόσφυγες, κάτι που δεν κάνουν άλλοι λαοί.
Αρέσει δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει με όλο το χρυσάφι της γης❗❗