Με χειρόγραφες συνταγές και παραπεμπτικά απαντά ο Ι.Σ.Α στις επιτάξεις

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 25/07/2024, μετά τη Σύνοδο Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε τη συμμετοχή των ιατρών της Αργολίδας στις κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να καλούν τους αυτοαπασχολούμενους, όσο και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς να απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς και την αναγραφή και εκτέλεση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών.

Το μέτρο θα ισχύσει την Παρασκευή 26 και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024. Αντί της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης οι ιατροί θα χορηγούν στους ασθενείς χειρόγραφες συνταγές και χειρόγραφα παραπεμπτικά.

Το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να εντάξει στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο περί της μεταρρύθμισης στην Ψυχική Υγεία διάταξη που αφορά στην επίταξη ιδιωτών ιατρών για τα κενά στα Νοσοκομεία και άρση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως μέτρο εξαναγκασμού των ιατρών που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν στις αυταρχικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός εγκαλεί τους ιδιώτες ιατρούς για αδιαφορία, και επικαλείται τον όρκο του Ιπποκράτη, τη στιγμή που γνωρίζει ότι τα κενά του ΕΣΥ δεν προέκυψαν ξαφνικά και είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής απαξίωσης του και της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας να θεσμοθετήσει νομοθετημένα κίνητρα για τις άγονες και προβληματικές περιοχές.

Χρησιμοποιεί την απειλή της άρσης δυνατότητας συνταγογράφησης στρεφόμενος ουσιαστικά κατά των πολιτών, αφού η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν είναι ένα ιατρικό προνόμιο αλλά ένα σύγχρονο μέσο διεκπεραίωσης της θεραπείας των ασθενών.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι της κινητοποίησης εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και οι ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, καλούμε τους Βουλευτές της Αργολίδας, στο όνομα της Δημοκρατίας, να καταψηφίσουν τις επίμαχες διατάξεις.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια των υγειονομικών αλλά και για την περαιτέρω θωράκιση-ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής μας, προς όφελος της υγείας των συμπολιτών μας, όπως το επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα