Αναβάλλεται η Τουρκομερίτισσα

Αναβάλλεται η θεατρική παράσταση “Η Τουρκομερίτισσα” – Ανακοίνωση του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας

 

Σχετικά με την παράσταση «Η Τουρκομερίτισσα», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά, με τη Λένα Ουζουνίδου στο ρόλο της Μαρίκας Νίνου, που επρόκειτο να παρουσιαστεί την Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, στο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους φίλους και το κοινό της Ερμιονίδας για τα εξής :

 

1) Η συγκεκριμένη παράσταση, (όπως και η προηγούμενη της 20ής Ιουλίου), είχαν προταθεί στον Όμιλό μας πριν το Πάσχα, για να τις εντάξουμε στο πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ, από την εταιρία «Όψεις Πολιτισμού», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη εταιρία μας είχε προτείνει ξανά στο παρελθόν αξιόλογες παραστάσεις και συναυλίες και ποτέ μέχρι τη φετινή διοργάνωση, δεν είχαμε πρόβλημα στην παρουσίασή τους στην Ερμιονίδα, όπως και με κανένα άλλο θίασο που μέχρι σήμερα είχε συμμετάσχει.

 

2) Σήμερα κι εμείς, από την ανάρτηση του καταξιωμένου σκηνοθέτη της παράστασης, κ. Δημήτρη Καρατζιά, μάθαμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία είχε «ξεχάσει» να μας ενημερώσει ότι η παράσταση αυτή δεν ήταν δυνατό να δοθεί, για τους λόγους που αναφέρει ο κ. Καρατζιάς στην ανάρτησή του.

 

3) Πραγματική η έκπληξή μας αλλά και η απογοήτευσή μας από την εξέλιξη αυτή είναι τεράστια, γιατί πρώτη φορά στα 11 χρόνια λειτουργίας του φεστιβάλ, αντιμετωπίζουμε μια τέτοια κατάσταση. Και το κακό είναι ότι η συνεργασία μας με τη συγκεκριμένη εταιρία, αφορούσε τις δύο πρώτες παραστάσεις του φετινού 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

 

4) Ευχαριστούμε θερμά το σκηνοθέτη της παράστασης κ. Καρατζιά, αφενός για την κατανόηση του γεγονότος ότι δεν ευθυνόμαστε καθόλου για την εξέλιξη αυτή και αφετέρου διότι αποκατέστησε με την ανάρτησή του τις τυχόν ευθύνες του Ομίλου μας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το πρωί μαζί του.

 

5) Ζητούμε συγγνώμη, τόσο από τον ίδιο, όσο από την καταξιωμένη ηθοποιό κ. Ουζουνίδου, που συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ, χωρίς να το γνωρίζουν, αλλά και χωρίς να το γνωρίζουμε κι εμείς, ευελπιστώντας να γίνει υπέρβαση σε αυτή την «ασυνήθιστη» γνωριμία μας και να μπορέσει η συγκεκριμένη παράσταση να έρθει το Σεπτέμβριο στο κοινό της περιοχής μας, που την περίμενε και την περιμένει με αδημονία.

 

6) Σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια και την προπώληση της συγκεκριμένης παράστασης, αυτή δεν έγινε ποτέ, διότι η διοργανώτρια εταιρία δεν έστειλε εισιτήρια ποτέ. Με την ευκαιρία ενημερώνουμε το κοινό, ότι τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων παραστάσεων τα καθορίζουν και τα διακινούν αποκλειστικά οι συμμετέχοντες θίασοι, ενώ ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, αναλαμβάνει να παρέχει το χώρο με τον απαραίτητο εξοπλισμό, να κάνει την προβολή και τη διαφήμιση κάθε παράστασης και τέλος αναλαμβάνει τη φιλοξενία των θεατρικών και μουσικών σχημάτων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

 

7) Κλείνοντας, ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Καρατζιά και την κ. Ουζουνίδου και τους περιμένουμε το Σεπτέμβριο, σε απευθείας πλέον μαζί τους συνεννόηση, για να χαρούμε την «Τουρκομερίτισσα» που τόσο περιμέναμε. .

 

Από το ΘΟΕ.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα