Επιστράτευση δημοτικών υπαλλήλων για υιοθεσία αδεσπότων

Εκπαίδευση σε υπαλλήλους δήμων για τη χρήση της Πανελλήνιας Πλατφόρμας Υιοθεσίας προς τη διευκόλυνση και προαγωγή των υιοθεσιών των αδέσποτων ζωών συντροφιάς, θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα η Ειδική Γραμματεία του ΥΠΕΣ για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, με στόχο τη διευκόλυνση των αρμόδιων υπαλλήλων των Δήμων θα πραγματοποιήσει  εκπαίδευση τη Δευτέρα 22.07.2024 και ώρα 12:00- 14:00 μέσω τηλεδιάσκεψης από τεχνικούς και σύμβουλο.

Για τη συμμετοχή τους παρακαλούνται όπως αποστείλουν ονοματεπώνυμο του αρμόδιου υπαλλήλου που έχει εξουσιοδοτημένο ρόλο στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς καθώς και email για να σταλεί ο σύνδεσμος, το αργότερο έως την Πέμπτη 18.07.2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση egram.prostasiazwwn@ypes.gr.

Ακολουθεί ολόκληρο το έγγραφο του ΥΠΕΣ:

Σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ.1 του ν. 4830/2021 ισχύει ότι : «Για τον σκοπό της διενέργειας υιοθεσιών, δημιουργείται και λειτουργεί στο ΕΜΖΣ Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Κάθε ζώο προς υιοθεσία καταχωρείται στην πλατφόρμα αυτήν με το όνομά του, τη φωτογραφία του, την αναλυτική περιγραφή του, τον αριθμό ταυτοποίησης (microchip), την ηλικία του, το φύλο του, τα στοιχεία του υπευθύνου του δήμου ή του φιλοζωικού σωματείου ή οργάνωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή του καταφυγίου που μεριμνά για την υιοθεσία του ή του αναδόχου, εφόσον ο ανάδοχος το επιθυμεί, τους συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες ή δημόσιες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επιπλέον στοιχεία για το συγκεκριμένο ζώο και λοιπές πληροφορίες. Τα ανωτέρω πρόσωπα μεριμνούν για την ανάρτηση των στοιχείων του αδέσποτου ζώου στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και προβαίνουν σε όλες τιςαναγκαίες επικοινωνίες και διαδικασίες έως ότου το ζώο υιοθετηθεί.»

Στην ιστοσελίδα adoptastray.gov.gr λειτουργεί η Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας του ΕΜΖΣ,η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Η επιτυχής καταχώριση στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας δημιουργεί έναν μοναδικό υπερσύνδεσμο, ο οποίος υποχρεωτικά αναρτάται σε οποιαδήποτε άλλη

καταχώριση της αγγελίας σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα