Δήμος με χαλασμένες υδροφόρες! 17.000 για μίσθωση ιδιωτών την ώρα της φωτιάς

Πολλάκις έχουμε παρακολουθήσει συσκέψεις στους δήμους με αντικείμενο την πολιτική προστασία. Οι δήμοι συνδράμουν στις περιπτώσεις φαινομένων και συντονίζονται με τις έτερες αρχές ώστε να υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση.

Στο δήμο Κορινθίων μια τέτοια συνάντηση έγινε περι της 12 Ιουνίου. Πρόσκληση δημάρχου, διαβάζουμε, για να δει και να συντονίσει ιδίοις και μέχρι εδώ καλώς! Ο δήμος Κορινθίων στην πρόσφατη μεγάλη φωτιά στο Σοφικό πιάστηκε στα πράσα αφού αναγκάστηκε να μισθώσεις ιδιώτες ώστε να συνδράμουν αφού…οι δικές του υδροφόρες και μηχανήματα ήταν καθηλωμένες λόγω βλάβης!

Την ανετοιμότητα και την μη μέριμνα αποκαλύπτει η παράταξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ του πρώην δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου η οποία σε δελτίο τύπου αναφέρει πως καταψήφισε την δαπάνη των 17.000 ευρώ παρακαλώ που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρέλη ως αναγκαία για την κάλυψη του κόστους μιας υδροφόρας και ενός ακόμα μηχανήματος.

«Καταψηφίσαμε την πληρωμή για μια υδροφόρα και ένα σκαπτικό μηχάνημα συνολικού ύψους 17 χιλιάδων ευρώ για δυο μέρες στην οικογενειακή επιχείρηση υποψήφιας στις δημοτικές εκλογές με τον κ Σταυρέλη . Για την επιτήρηση αρκούν οι υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας .

Θεωρούμε τη δαπάνη απαράδεκτα υψηλή και αδικαιολόγητη εκτός και αν καλύπτει και άλλες υπηρεσίες προεκλογικές .

Οι υδροφόρες του δήμου είχαν οι περισσότερες βλάβη είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , γιατί δεν έχουν συντηρηθεί ;»

Την αναφορά της παράταξης για μίσθωση μηχανημάτων υποψηφίας με τον συνδυασμό του δημάρχου την αντιπαρερχόμαστε αφού το ουσιώδες εδώ είναι η ανετοιμότητα της δημοτικής αρχής και οι καθηλωμένες λόγω έλλειψης συντήρησης, υδροφόρες.

Μπορεί να είναι εικόνα blueprint και κείμενο που λέει "Προτείνονται: Η έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με τα άρθρα 32 nap. 2(Y) και 32A TOU N. 4412/2016 για την σύναψη σύμβασης υπηρεσιών και προμηθειών ως εξής: A/A Περιγραφή Εργασίας/προμήθειας Δαπάνη με ФnΑ 1 KA Μισθωση υδροφόρων οχημάτων για την κάλυψη αναγκών πυρόσβεσης ΑΝΑΔΟΧΟΣ 8.000 2 35.6262.0004 Μισθωση M.E για την δημιουργία ανυπυρικών ζωνών στις περιοχές που έλαβε χώρα η φωτιά της 17K n/2024 ΚΕΦΙΛΗ ΕΦΙΛΗΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ TOY ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ AФM: 045612061 2061 9.100,00 35.6262.0015 ΚΕΦΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ AФM: 104189124"

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, οι θερμοκρασίες υψηλότατες, ο κίνδυνος καθημερινός και , δυστυχώς για τους ίδιους, η ευθύνη του δημάρχου και των αντιδημάρχων δεν είναι να μοιράζουν νερά και σάντουιτς αλλά να έχουμε προβλέψει ο δικός τους μηχανισμός να είναι ετοιμοπόλεμος. Ίσως γι αυτό και ο δήμαρχος Σταυρέλης, όπως προ ημερών γράψαμε, την ώρα της φωτιάς, επικαλείτο το Θεό!

Δήμαρχος επικαλείτο το… Θεό την ώρα της μεγάλης φωτιάς!

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα