Δήμαρχος δίνει τα σκουπίδια σε ιδιώτες – «Φώναζε» και έλεγε όχι όταν ήταν αντιπολίτευση!

«Έξω απο το χορό, πολλά τραγούδια ξέρω» , λέει ο θυμόσοφος λαός μας και κάπως έτσι συνέβη στο νέο δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη. Ο Δήμαρχος, ως αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια είχε σθεναρές αντιρρήσεις για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες, μάλιστα σε υψηλότατους τόνους εγκαλούσε την τότε δημοτική αρχή κάνοντας λόγω για ιδιωτικοποίηση χωρίς να αποδέχεται τις αιτιάσεις που τότε αναφέρονταν περι υποστελεχωμένης δημοτικής υπηρεσίας, απουσία προσλήψεων και βεβαίως, αυξημένες ανάγκες.

Ως δήμαρχος πλέον αντιμετωπίζει εκ των έσω και επι της ουσίας τα θέματα, όχι εκ του ασφαλούς της αντιπολιτεύσεως, και προς τούτο βλέπουμε να ανακοινώνει την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες αφενός και αφετέρου την παράθεση των αιτιάσεων που μόλις πέρυσι δεν αποδεχόταν, τις ελλείψεις σε προσωπικό και την υποστελέχωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ αναφέρει μεταξύ άλλων:

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας.

Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την μεγάλη προσπάθεια την οποία έχει καταβάλλει ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Πούλος και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι για να διαχειριστούν την δύσκολη αυτή κατάσταση.

Μία δύσκολη κατάσταση, η οποία άλλωστε επιτείνεται και από το γεγονός πως στις δημοτικές ενότητες του Άσσου – Λεχαίου, του Σαρωνικού και της Σολυγείας, από τις αρχές του καλοκαιριού, έχουμε αύξηση των απορριμμάτων, λόγω της έλευσης των παραθεριστών.

Θυμίζουμε ότι, όπως έχει τονίσει ήδη κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Κορινθίων, η υπηρεσία καθαριότητας τους τελευταίους μήνες -και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο- είναι μείον 35 εργαζόμενους. Πρόκειται για τους τετραμηνίτες που είχαν προσληφθεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και η σύμβασή τους έληξε.»

Το παράδοξο είναι πως ο Νίκος Σταυρέλης μετρά 20 και πλέον χρόνια στην αυτοδιοίκηση και θα έπρεπε να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα. Εκτός και αν επέλεξε , λόγω των εκλογών και δεδομένου οτι η καθαριότητα είναι πάντα θέμα αντιπαράθεσης, να τα «προσπεράσει»! Βέβαια για εκείνον δυστυχώς, πλέον πρέπει να τα αντιμετωπίσει και μάλιστα 0ουσιαστικά ακόμα κι αν αυτό τον εκθέτει αφού τα όσα έλεγε δεν συνάδουν με τα όσα πράττει.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα