• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Reading: Πελοπόννησος: Η δακοκτονία, οι ψεκασμοί, τα…δικά τους οχήματα και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
FeaturedΑγροτικάΑυτοδιοίκησηΕιδήσειςΠελοπόννησος

Πελοπόννησος: Η δακοκτονία, οι ψεκασμοί, τα…δικά τους οχήματα και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιουλίου 2024 14:07
parapolitika.ts
Μοιράσου το
3 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, αναφορικά με τους εργαζομένους στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. «Σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων των Τμημάτων Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στις 19-6-24, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, που στήριξαν ο Σύλλογός μας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και η ΑΔΕΔΥ, όλα τα αιτήματα των εργαζομένων παραμένουν άλυτα.

- Διαφήμιση -

Ο αντιπεριφερειάρχης, αντί να συζητήσει με τους εργαζομένους και τα συλλογικά τους όργανα και να δώσει απαντήσεις και λύσεις, δήλωσε δημόσια στις 5/7/2024, σε τοπικά ΜΜΕ, ότι υπάρχει πρόβλημα στη δακοκτονία, επειδή μόνιμοι γεωπόνοι δεν πηγαίνουν με τα δικά τους αυτοκίνητα στους ψεκασμούς δακοκτονίας. Δηλαδή, τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι ίδιοι και εξυπηρετούν τις προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες και για τα οποία το κόστος συντήρησης αλλά και αντικατάστασης έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Παράλληλα, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που υπάρχουν, χρησιμοποιούνται συστηματικά από αιρετούς και ειδικούς συνεργάτες της Περιφέρειας.

Η δήλωση αυτή είναι στα όρια του εκφοβισμού και έρχεται να ρίξει απευθείας στους εργαζομένους παραλείψεις των Περιφερειακών Αρχών. Τι έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή για να λύσει το θέμα των υπηρεσιακών αυτοκινήτων; Επίσης γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός. Δηλαδή, για την καθυστέρηση του προγράμματος δακοκτονίας και την απειλή για την παραγωγή και το εισόδημα του παραγωγού, να φταίει ο γεωπόνος δημόσιος υπάλληλος που δε βάζει το αυτοκίνητό του και ο μισθός του εξανεμίζεται τις πρώτες 15 μέρες του μήνα.

Είναι απαράδεκτο η Περιφερειακή Αρχή να επιρρίπτει τέτοιες ευθύνες στους εργαζομένους, ενώ αρνείται να σκύψει στα δίκαια αιτήματά τους. Καταγγέλλουμε τις δημόσιες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και απαιτούμε ως πρωτοβάθμιος Σύλλογος Υπαλλήλων, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΑΟΚ και να εξασφαλιστούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

“Προκαλεί ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος, προσπαθώντας να ρίξει τις ευθύνες για τα προβλήματα στη δακοκτονία στους εργαζόμενους της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας”, σχολιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει πως “αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, αντί να στηρίξει τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών για τη δακοκτονία, όπως επανειλημμένα έχουν θέσει οι αγρότες μέσα από τα συλλογικά τους όργανα (Αγροτικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία), απαιτεί από τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να υποστούν την εντατικοποίηση, να βάλουν και από την τσέπη τους για να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες”.

Και καλεί “την περιφερειακή αρχή να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και να υιοθετήσει τα αιτήματα των αγροτών για τη δακοκτονία”.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Απο αύριο οι στειρώσεις στο Δήμο Ερμιονίδας

Βράβευση μαθητών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Μπορεί ο Ανάβαλος να τροφοδοτήσει την Αττική; Ο Υπουργός πολιτικής προστασίας αρθρογραφεί

Σήμερα το απόγευμα

Ναύπλιο: Διακοπή ρεύματος αύριο Τρίτη

TAGGED:ΠΕ Μεσσηνίας
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμια Εβδομάδα Νοσηλευτών – Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη
Aπόψεις Ειδήσεις Πελοπόννησος Υγεία
“Νέα σελίδα” για την Σπάρτη
Αυτοδιοίκηση Ειδήσεις Πελοπόννησος
“Νύχτα των Μουσείων” στο Ναύπλιο
Αργολίδα Ειδήσεις Ναύπλιο Πολιτισμός
Open doors για τα Οινοποιεία της Πελοποννήσου το Σαββατοκύριακο!
Αγροτικά Διατροφη Ειδήσεις Οικονομία Πελοπόννησος

Άρθρα που σου προτείνουμε

FeaturedΑγροτικάΑργολίδαΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

Ναύπλιο: Εκθεσιακός χώρος στον παλιό ΟΣΕ;

26 Ιουλίου 2024
FeaturedΑθλητικάΑργολίδαΕιδήσεις

Στον Παναθηναϊκό ο Κυριάκος Μπλάτσος!

5 Αυγούστου 2024
FeaturedΑργολίδαΕιδήσεις

Ο Καράπαυλος και…οι επαναστάτες του γλυκού νερού!

31 Δεκεμβρίου 2024
ΑργολίδαΚοινωνίαΝαύπλιοΠολιτισμός

Εκδήλωση για την πρόληψη της υπογονιμότητας στο Ναύπλιο

6 Ιουνίου 2024

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?