Πτωχός: Αποκαρδιωτική η εικόνα που αντίκρυσα

Η εικόνα από το πέρασμα της φωτιάς είναι αποκαρδιωτική.

Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους και τους παραγωγούς της Κορινθίας που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση στήριξη των πληγέντων.

Στη συνάντηση με τους Δημάρχους, τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών φορεων, συζητήσαμε τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αλλά και τα επόμενα βήματα μέχρι το τέλος της περιόδου των υψηλών θερμοκρασιών. Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, η αντιπυρική περίοδος παραμένει σε εξέλιξη και απαιτείται απόλυτη προσοχή και ο μέγιστος δυνατός συντονισμός. Κάθε δέντρο που χάνουμε είναι ένα πλήγμα για το περιβάλλον και την τοπική παραγωγή.

Αντίστοιχα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Στιμάγκα, με παραγωγούς της περιοχής, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, του Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ.Στρατάκου, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδ.Λυκουρέντζου και της Βουλευτή Κορινθίας Μαρ.Σούκουλη συζητήσαμε την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης του μηχανισμού καταγραφής και τρόπους ανακούφισης των πληγέντων, το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα