Ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ σε διάφορα σημεία του δήμου Σικυωνίων

Τοποθετήθηκαν την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, σε διάφορα σημεία του δήμου Σικυωνίων, νέοι κάδοι χρώματος μωβ, που αφορούν στην ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η διευκόλυνση των δημοτών στην ανακύκλωση παλιών ρούχων, με έναν τρόπο που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, αλλά και η παράλληλη μείωση των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου και η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.
Οι μωβ κάδοι ανακύκλωσης ρούχων βρίσκονται πλέον σε 14 στρατηγικά σημεία του δήμου, για την ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών, τα οποία είναι:
ΚΙΑΤΟ: Σφαγεία (παραλία), τέρμα οδού Κανελλόπουλου-πλατεία, Λιμάνι, οδός Μιαούλη-Πλατεία, Πλατεία Λυσίππου, 2ο Γυμνάσιο Κιάτου, οδός Παν. Τσαλδάρη 19 – Λαϊκή, Μαρίνα-Παιδική Χαρά, οδός Επιγένους-πλατεία.
ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟ: Πευκιάς (παραλία)
ΔΙΜΗΝΙΟ: (σε χώρο που υποδείξει η Τ.Κ.)
ΒΑΣΙΛΙΚΟ: Δημοτικό Σχολείο
ΜΟΥΛΚΙ: Δημοτικό Σχολείο
ΠΑΣΙΟ: (σε χώρο που υποδείξει η Τ.Κ.)
Στους κάδους ανακύκλωσης ρούχων μπορούν να τοποθετηθούν τα ακόλουθα είδη:
✅ Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
✅ Παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
✅ Λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κ.λπ.)
✅ Αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κ.λπ.)
*Τα υλικά που εναποθέτονται στους κάδους θα πρέπει να είναι καθαρά και σε κλειστές σακούλες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρεία Recycom τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν κατά προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες μέσω των κοινωνικών δομών του δήμου μας, ενώ το περίσσευμα θα προωθείται σε συνεργασία με κοινοτικές αρχές, σε κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς, ανά τη χώρα. Περαιτέρω ο ρουχισμός θα διατίθεται όποτε χρειαστεί για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.
Τέλος, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κ.λπ.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα