3 τραυματίες στη φωτιά του Σοφικού – Δεν απειλούνται σπίτια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον ‘Αγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού”, ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, “με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να “μαζέψουμε” τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί”.
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι “η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά”.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και στο Σοφικό μετέβη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επί τόπου επιχειρούν 120 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 32 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό), ενώ συντρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
Νωρίτερα, εστάλη μέσω του 112 μήνυμα στους κατοίκους, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Είναι μια πυρκαγιά πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε σε πυκνή βλάστηση, κυρίως δασική έκταση, με πεύκα, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και σε ένα πεδίο που χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση, όπως και των εναέριων μέσων”, επισήμανε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.
“Σε κάποια στιγμή οι φλόγες ξεπέρασαν και το ύψος των 20 με 25 μέτρων. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοια κατάσταση. Δεν λέμε ότι η πυρκαγιά έχει αντιμετωπιστεί, ούτε καν έχει περιοριστεί. Είναι σε εξέλιξη” πρόσθεσε.
Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.
Παράλληλα σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, συντονιστική σύσκεψη με αντικείμενο την πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα