• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: SOS για τις αγροτικές κοινοτικές επιδοτήσεις από την αχρηστία των δήθεν αρίστων!
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
AπόψειςΑγροτικάΕιδήσειςΠελοπόννησοςΠολιτική

SOS για τις αγροτικές κοινοτικές επιδοτήσεις από την αχρηστία των δήθεν αρίστων!

Τελευταία ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2024 22:13
parapolitika.ts
Μοιράσου το
5 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Tου Θανάση Πετράκου

Είμαστε στα μέσα Ιουλίου και το σύστημα των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2024 παραμένει κλειστό. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι ημερολογιακές μέρες που υπολείπονται μέχρι τις πιθανές ημερομηνίες πληρωμής της προκαταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων του φθινοπώρου αρχίζουν και λιγοστεύουν. Η τεράστια αυτή καθυστέρηση σύμφωνα με έγκυρες πηγές οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να παρέμβει και να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των παραγωγών στη στην διαμάχη δύο εταιρειών- αναδόχων για το έργο του ΟΣΔΕ του 2024. Η διαμάχη των δύο εταιρειών έχει «μπλοκάρει» ολόκληρο το κράτος γιατί «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».
Όλη αυτή η τραγική κατάσταση αναδεικνύει

1. Ότι η κυβέρνηση που αυτοθαυμάζεται ως κυβέρνηση των «αρίστων» είναι μια κυβέρνηση όχι αρίστων αλλά άχρηστων αφού έχει μεν Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να «νοικοκυρέψει» τις ψηφιακές πλατφόρμες. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «τη νύφη» να την πληρώσουν οι αγρότες. Για αυτό απαιτούμε από τη κυβέρνηση ,το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να δώσουν άμεσα λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Απαιτούμε να ανοίξει επιτέλους σήμερα η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ και βέβαια να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και στη χορήγηση και της προκαταβολής και της τελικής εκκαθάρισης των κοινοτικών ενισχύσεων στους παραγωγούς.
2. Η τεράστια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 σε συνδυασμό με τα όσα έχουν συμβεί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αποδεικνύουν μόνο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν είναι αρίστων αλλά άχρηστων αλλά ότι είναι και κυβέρνηση των σκανδάλων .
Τα αποδεικτικά στοιχεία πάρα πολλά

Α) Στις αρχές Μαΐου αποφάσισε η Ε.Ε. να θέσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό επιτήρηση, καθώς σύμφωνα με τη Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG AGRI) διαπιστώθηκαν ελλείψεις, καθυστερήσεις και λάθη στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.
Β) Μετά την επιτήρηση ήρθε ως συνέχεια μετά τις Ευρωεκλογές και η άρση της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κομισιόν . Σύμφωνα με την απαίτηση της Κομισιόν ,για να αποκατασταθεί η τάξη και να αποκτήσει ξανά ο ΟΠΕΚΕΠΕ πιστοποίηση, θα πρέπει να βελτιώσει τις αδυναμίες στον τρόπο λειτουργίας του και παράλληλα να καταθέσει, σχέδιο αποκατάστασης των ελλείψεων που έχουν διαπιστωθεί από την DG AGRI.
Γ) Έχει ήδη επιβληθεί στην Ελλάδα καταλογισμός ύψους 280 εκατ. ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια.
Επίσης έρχεται και πρόστιμο, ύψους 450 εκατ. ευρώ, γιατί δεν έχει κάνει τα Διαχειριστικά Σχέδια βόσκησης (ΔΣΒ).
Τώρα αναμένεται να επιβληθεί και ακόμη ένα πρόστιμο για όσα έκανε ο Οργανισμός Πληρωμών τα δύο τελευταία χρόνια (στις Βρυξέλλες έχουν όλες τις ανακοινώσεις ΥπΑΑΤ και επιστολές της προηγούμενης διοίκησης ΟΠΕΚΕΠΕ).

Το πρόβλημα είναι ότι στην χώρα μας τα πρόστιμα δεν θα κληθούν να τα πληρώσουν τα λαμόγια που έβαλαν στο χέρι το χρήμα των αγροτών , ούτε αυτοί που αποδείχθηκαν άχρηστοι διαχειριστές . Αλλά ο λογαριασμός θα μοιραστεί και θα πρέπει να τον πληρώσουν και οι τίμιοι.

Δ) Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διαδικασία να επιστρέψουν οι παραγωγοί τα παρατύπως καταβληθέντα ποσά και τις οφειλές από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2021.
Ε) Αποκορύφωμα όλης της κακοδιαχείρισης είναι η τελευταία είδηση που αφορά την περίπτωση της πληρωμής 14.000.000 Ευρώ!!! Για βιολογική έκταση 200.000 στρεμμάτων!!! σε «αγρότη φάντασμα» δήθεν από την Ήλιδα Ηλείας.
Όλα αυτά που οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν συμβεί από το 2021 έως σήμερα .


Βέβαια η απαξίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ βολεύει και την κυβέρνηση και κάποιους επιχειρηματίες που έχουν προτείνει να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ και λειτουργεί σε καθεστώς ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).
Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτούμε
1.Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των σκανδάλων και να πληρώσουν τα λαμόγια και αυτοί που τους καλύπτουν πολιτικά
2. Να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ και βέβαια να ενισχυθεί με μέσα και μόνιμο προσωπικό και να εξυγιανθεί.
3. Να ανοίξει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ και βέβαια να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και στη χορήγηση και της προκαταβολής και της τελικής εκκαθάρισης των κοινοτικών ενισχύσεων στους παραγωγούς.
4. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και των παραγωγών να τιμωρήσουν πολιτικά τη κυβέρνηση Μητσοτάκη για όλα αυτά .

*Ο Θανάσης Πετράκος είναι υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας -Ανυπότακτης Αριστεράς και πρώην Βουλευτής 

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Η 11αδα του Παναργειακού με την ΑΕΚ
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Δήμητρα Καλoμοίρη
Πέθανε η μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα
Παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη
Ο Αϊ Βασίλης έρχεται.. στο Ναύπλιο
TAGGED:featuredΘανάσης Πετράκος
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Καιρός
Σήμερα αποχαιρετούν τον Μανώλη Λεκα στο Δρέπανο
Αργολίδα Ειδήσεις Κοινωνία Ναύπλιο
Ναύπλιο: Τριήμερο θεατροπαιδαγωγικών δράσεων
Αργολίδα Εθελοντισμός Ειδήσεις Κοινωνία Πολιτισμός
Η Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Αγία Μονή
Αργολίδα Θρησκεία Κοινωνία Ναύπλιο

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΑργολίδαΚοινωνίαΥγεία

Δεσμοί Αίματος: Ας βοηθήσουμε τη ζωή να νικήσει

7 Μαρτίου 2026
FeaturedΑργολίδαΕιδήσεις

Ο Αι Βασίλης κάνει…party στην Επίδαυρο!

22 Δεκεμβρίου 2024
ΆργοςΠολιτισμός

Θερινός κινηματογράφος σήμερα στο Νέο Ηραίο (Χωνικα

7 Αυγούστου 2025
ΑρκαδίαΙστορία

Κώστας Τζιούμης: «80η επέτειος από το Ολοκαύτωμα της Βλαχέρνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής»

21 Ιουλίου 2024

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?