Ποιοί ταίζουν με ωμά κρέατα τα σκυλιά στο πάρκο Μπόνη;

Απίστευτη αποκάλυψη από τον δήμαρχο Μαλτέζο στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Σακούλες με ωμά κρέατα περιμετρικά του πάρκου Μπόνη έχουν εντοπιστεί επανειλημμένα, σ ένα χώρο που κυρίως εντοπίζεται το πρόβλημα με επιθετικά αδέσποτα σκυλιά, 8 τον αριθμό αρχικά, 4 πλέον μετά την περισυλλογή από το δήμο Άργους Μυκηνών.

Το περιστατικό αποκάλυψε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος απαντώντας σε ερώτημα του κ.Γρίβα περι του επιχειρησιακού πλάνου της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα και τον βαθμό υλοποίησης του.

Ο Γιάννης Μαλτέζος αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρελήφθη, στην δομή που ευπρεπίστηκε ώστε να φιλοξενεί 100 περίπου σκυλιά σε ικανοποιητικό βαθμό , στην βοήθεια των φιλόζωων, στο καταφύγιο που δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν απο τα δυο επόμενα χρόνια, κυρίως όμως αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στο Πάρκο Μπόνη, εκεί που όπως σημειώθηκε ήδη, εντοπίζεται το κυρίως πρόβλημα.

«Έχω πολλές φωτογραφίες με σακούλες με ωμά κρέατα που έχουμε εντοπίσει στις γωνίες της παιδικής χαράς. Δεν ξέρω ποιός και γιατί το κάνει, ξέρω όμως πως όταν ταίζεις έναν σκύλο με ωμό κρέας και τον μαζεύεις και αυξάνεις την επιθετικότητα του!»

Η αναφορά είναι ιδιαιτέρως σοβαρή αφού φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιθυμούν όχι να φροντίσουν και να ταίσουν τα αδέσποτα σκυλιά αλλά να αυξήσουν την επιθετικότητα τους και συνεπώς το πρόβλημα το οποίο ήδη υπάρχει!

Οι λόγοι μπορεί να είναι ακόμα και πολιτικοί, αφού, όχι μόνο για τ ην δημοτική αρχή Άργους – Μυκηνών αλλά για όλες τις δημοτικές αρχές της χώρας, τα αδέσποτα και η διαχείρισή τους είναι απο τα μεγαλύτερα προβλήματα αν όχι το μεγαλύτερο.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 

Η δημοτική αρχή έχοντας εντοπίσει και καταγράψει το πρόβλημα, δεδομένης και της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει τον εγκλεισμό των ζώων αλλά τη επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον μετά απο την στείρωση και το τσιπάρισμα, αναμένει την έγκριση του προυπολογισμού ώστε να συστήσει την 5μελή επιτροπή η οποία θα περιλαμβάνει και εκπαιδευτή σκύλων και η οποία θα αποφασίσει για την επιθετικότητα των σκύλων και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ 

Η μόνιμη και νόμιμη δομή του δήμου δεν αναμένεται πριν απο τα επόμενα 2 χρόνια αφού όπως ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος, παρελήφθη ως έργο ένας τίτλος και ένα ποσό, δίχως μελέτη απο την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η παρούσα προχωρά στην σύνταξη αυτής της μελέτης και την κατάθεσή της ώστε να δοθεί η χρηματοδότηση και το έργο να ξεκινήσει.

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα