Σκάνδαλο στην Καραθώνα! Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη και πρόσβαση ΑΜΕΑ αλλά…με γαλάζια σημαία!

Σκάνδαλο τα όσα συμβαίνουν στην πλαζ της Καραθώνας αυτό το καλοκαίρι, μια πλάζ φημισμένη και εκτός ορίων Αργολίδας, με δεκάδες επισκέπτες καθημερινά, μια πλάζ που δεν πληροί τις προυποθέσεις πρόσβασης και ασφάλειας όμως με τα ερωτήματα για τους υπευθύνους να είναι επιτακτικά!

Η Καραθώνα είναι βραβευμένη και για το 2024 με γαλάζια σημαία. Το Ευρωπαικό εύσημο για το οποίο πολλοί δήμοι πασχίζουν, έχει συγκεκριμένες προυποθέσεις και όρους ώστε να ανεμίζει σε μια πλαζ. Δυο εκ των 33 συνολικά προυποθέσεων είναι η ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ και η πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία! 

Εύκολα διαπιστώνει κανείς, με μια απλή επίσκεψη στην παραλία πως πρόσβαση για ΑΜΕΑ δεν υπάρχει! Καμία απολύτως υποδομή που να επιτρέπει στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν την συγκεκριμένη πλαζ.

Έκπτωτοι οι ΑΜΕΑ από την Καραθώνα; Είναι το ερώτημα και δυστυχώς η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Ο Δήμος Ναυπλιέων όφειλε να έχει μεριμνήσει. Ακόμα – ακόμα και αν η παραλία δεν είχε γαλάζια σημαία, ο δήμος όφειλε να έχει υποδομές πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

Άραγε υπάρχει λίστα με τις…επιτρεπόμενες παραλίες για όσους έχουν κινητικά προβλήματα ή ο δήμος έχει αποφασίσει δια των πράξεων του πως δεν δικαιούνται καλοκαίρι και μπάνια όσοι αντιμετωπίζουν τέτοια;

Το θέμα θίγει και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος μιλά για συστήματα που υπάρχουν αλλά…δεν λειτουργούν με ευθύνη της δημοτικής αρχής!

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται τα…συστήματα πρόσβασης και οι υποδομές με τα λουκέτα!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η προχειρότητα, αν όχι η αναλγησία ακουμπά όμως και το σύνολο του πληθυσμού που επιλέγει την φημισμένη κατα τα λοιπά, πλαζ!

Ναυαγοσωστική κάλυψη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Παρ ότι είναι προυπόθεση της γαλάζιας σημαίας, παρ ότι είναι υποχρέωση του δήμου για μια τέτοια πολυσύχναστη πλαζ, ναυαγοσωστική κάλυψη, καμία ώρα της ημέρας δεν υπάρχει!

Ο Δήμος τρέχει τώρα, άρον – άρον να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για το θέμα με ημερομηνία έναρξης αιτήσεων την…17η Ιουλίου!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ 

Οι διαδικασίες δεν είναι σύντομές αλλά ακόμα κι αν επισπευθούν, ναυαγοσώστης στην Καραθώνα δεν θα εμφανιστεί πριν απο τις αρχές Αυγούστου όταν η καλοκαιρινή περίοδος και η υποχρέωση κάλυψης είναι απο τον Ιούνιο μήνα. Το αστείο βέβαια είναι πως…στην ενημερωτική ταμπέλα που βεβαίως υπάρχει, αναφέρεται το ωράριο του ναυαγοσώστη που…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, και ορίζεται για το διάστημα 10 το πρωί με 6 το απόγευμα!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ποιός καθυστέρησε; Ποιός αποφάσισε να βάλει ημερομηνία στην ασφάλεια των λουομένων;

Και εν τέλει, ποιός έλεγξε και τα βρήκε όλα καλά ώστε η Καραθώνα να πάρει γαλάζια σημαία!

Ο δήμος βέβαια, περιχαρής στις 27 Μαίου 2024 είχε ανακοινώσει τις γαλάζιες σημαίες στις πλάζ των ορίων του, ανάμεσά τους και αυτή στην Καραθώνα. Η φροντίδα και η μέριμνα ώστε να είναι όλα καλώς καμωμένα, προφανώς ήταν ήσσονος σημασίας και γι αυτό βλέπουμε στην καρδιά του καλοκαιριού να συμβαίνουν όσα ουδέποτε είχαν καταγραφεί, με κίνδυνο μάλιστα καθημερινό για τους λουομένους που βρίσκονται στην εν λόγω παραλία.

Τα όσα συμβαίνουν στην πολυδιαφημισμένη Καραθώνα  και καταγγέλλουν βεβαίως οι ίδιοι οι λουόμενοι ,είναι όχι απλά τραγικά αλλά και επικίνδυνα. Και κανείς εκ των αρμοδίων για τα παραπάνω θέματα δεν δικαιούται να σιωπήσει.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα