Παρουσιάστηκε στην Τρίπολη το νέο ταμείο επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ III της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Τις δυνατότητες που προσφέρει στους μικρομεσαίους το νέο ταμείο επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας HDB, παρουσίασαν οι υπεύθυνοι της Τράπεζας στην Τρίπολη.

Σε εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, παρουσιάστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα που ισχύουν για να χρηματοδοτηθεί κάποια επιχείρηση ή κάποιο επενδυτικό σχέδιο, απ’ το εν λόγω ταμείο.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλάζει τα δεδομένα χρηματοδότησης. Καλύπτει αδυναμίες της αγοράς, διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης και συνεργάζεται στενά με το τραπεζικό σύστημα, παρέχοντας συγχρηματοδοτούμενα δάνεια με ποσοστά άτοκης συγχρηματοδότησης, κατά 40 %, εγγυοδοτικά προγράμματα με υψηλό ποσοστό, έως 80 % και μειωμένα ή επιδοτούμενα επιτόκια, με μεγάλες περιόδους χάριτος. Μετά το επιτυχημένο 1 και 2 ΤΕΠΙΧ, το 3, στοχεύει στην κάλυψη της αγοράς, δίνει κίνητρα στις μικρομεσαίες“, δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης η Ισμήνη Παπακυρίλλου (Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας).

Η Σοφία Σωτηροπούλου (διευθύντρια συνεπενδύσεων και εγγυήσεων της Αναπτυξιακής Τράπεζας), τόνισε τα εξής: ” Το συνολικό πρόγραμμα, σε εγγυοδοτικά και σε δάνεια, φτάνει στα 2,2 δισ. ευρώ. Προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τη διαδικασία, ώστε όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νέο αυτό ταμείο. Θέλουμε να στηρίξουμε τα ολοκληρωμένα, βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Υπάρχουν, βέβαια και περιορισμοί“.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα, δραστηριοποιείται σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, στο ESG -Tracker, στην ψηφιακή αναβάθμιση, στην καινοτομία, στην αγροτική επιχειρηματικότητα, στο ταμείο των μηχανικών, στα οπτικοακουστικά μέσα, στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση κλπ.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα, κυρίως, στηρίζει τα φιλόδοξα, τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα επενδυτικά, επιχειρηματικά σχέδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα