“Μέτωπο” στην Αργολίδα η φωτιά της Στιμάγκας

Ορατή στην Αργολίδα η φωτιά που καίει απο το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας

Δύσκολη και άνιση μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας δίνουν οι πυροσβέστες. Η φωτιά καίει σε χαράδρα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί εκατοντάδες πυροσβέστες και πλήθος εναέριων μέσων. Οι πυκνοί καπνοί έφτασαν ακόμα και στην Αργολίδα ενώ οι εικόνες που καταγράφονται είναι χαρακτηριστικές.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

 

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Οι δυνάμεις της Πυροβεστικήςενισχύθηκαν και πλέον έχουν σπεύσει 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

 

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις 19.15 ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή της Στιμάγκας να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα