Καθόταν στην αυλή του και…τον ρούφηξε η γη!

Την Κυριακή 7 Ιουλίου το πρωί, σε παραλιακή πολυκατοικία στην οδό Αριστοναυτών στο Ξυλόκαστρο, σημειώθηκε ένα ασυνήθιστο και τραγικό ατύχημα. Η γη άνοιξε και κατάπιε έναν ένοικο που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, αφήνοντας την τοπική κοινότητα σοκαρισμένη και ανήσυχη.

Ο άτυχος άντρας διεκομίσθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, αλλά σταθερή.

Το περιστατικό έφερε στο προσκήνιο το χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, την εκτεταμένη διάβρωση της ακτογραμμής από τη θάλασσα. Αυτή η διάβρωση, που ταλανίζει το Ξυλόκαστρο και πολλές άλλες παραλιακές περιοχές, έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αδιαφορίας των αρμόδιων κρατικών φορέων. Πολλοί κάτοικοι μιλούν για εγκληματική αδιαφορία, καθώς οι αρμόδιοι δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

 

Η υποχώρηση του εδάφους σε βάθος δύο μέτρων και ο τραυματισμός του άνδρα είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με σωστή διαχείριση και προληπτικά μέτρα.

 

Η τοπική κοινότητα ζητά άμεσες ενέργειες και δεσμεύσεις από τους κρατικούς φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Το ζήτημα της διάβρωσης της ακτογραμμής δεν είναι μόνο πρόβλημα του Ξυλοκάστρου, αλλά ένα ευρύτερο φαινόμενο που απειλεί πολλές παραλιακές περιοχές της Ελλάδας. Η έλλειψη σχεδιασμού και η αδράνεια των αρμόδιων αρχών καθιστούν το πρόβλημα ακόμη πιο επικίνδυνο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Το περιστατικό της Κυριακής είναι μια τραγική υπενθύμιση της επείγουσας ανάγκης για δράση και προσοχή. Η ελπίδα όλων είναι να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια “επόμενη φορά” που θα είναι ακόμη πιο καταστροφική.

Πηγή: lykavitos.gr 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα