Έχουν αγανακτήσει οι κάτοικοι της Κορινθίας με τις βυθιζόμενες γέφυρες

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων της Κορίνθου, του Λουτρακίου και την όμορων περιοχών μετά και την νέα βλάβη που υπέστη η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας. Αυτή την στιγμή καμία από τις 2 βυθιζόμενες γέφυρες δεν λειτουργεί.

Η πρώτη παρέμβαση που είχαμε κάνει ως παράταξη, μετά τις Περιφερειακές εκλογές, ήταν τόσο για την γέφυρα της Ποσειδωνίας η οποία έχει βγει εκτός λειτουργίας τον Οκτώβριο όσο και για την γέφυρα της Ισθμίας που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Είχαμε θέσει ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια της γέφυρας της Ποσειδωνίας, για το αν συντηρείται επαρκώς και αν υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Είχαμε δε, ζητήσει , την άμεση επιθεώρηση των συγκεκριμένων υποδομών από τις επόπτευσες υπηρεσίες.

Πρόσφατα στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου μεταφέραμε για πολλοστή φορά την δυσαρέσκεια των κατοίκων για την μη λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας της Ισθμίας που τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς εκτός λειτουργίας. Μάλιστα ύστερα από την έκρηξη του βυτιοφόρου στον Ισθμό και την κατεδάφιση της ανισόπεδης γέφυρας στην Παλαιά Εθνική οδό η βυθιζόμενη γέφυρα στην Ισθμία ήταν άκρως απαραίτητη για τις μετακινήσεις των κατοίκων.

Οι κάτοικοι της Κορινθίας έχει αγανακτήσει με αυτή την κατάκτηση. Κάθε λίγο και λιγάκι η γέφυρα στην Ποσειδωνία βγαίνει εκτός λειτουργίας, κάποιες φορές για λίγα 24ωρα άλλες για περισσότερες μέρες , η δε γέφυρα στα Ίσθμια έχει καταντήσει σαν την Άρτας το γεφύρι. Τα τελευταία 4-5 χρόνια βρίσκεται συνεχώς προς επισκευή.

Καλούμε για άλλη μια φορά την διοίκηση της διαχειρίστριας εταιρείας να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα και να αποκαταστήσει το σημαντικότερο δυνατό την λειτουργία της γέφυρας της Ποσειδωνίας αλλά και την γέφυρα της Ισθμίας.

Να απαντήσει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο στους πολίτες για το αν υπάρχουν η όχι ζήτημα ασφάλειας κατά την διάρκεια διέλευσης των αυτοκινήτων. Να απαντήσει αν είναι φυσιολογικές αυτές οι συνεχιζόμενες βλάβες στα συρματόσχοινα και στα βαρούλκα των βυθιζόμενων γεφυρών .

Καλούμε το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να δώσουν λύση στην συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων της Κορινθίας.

Γιάννης Σιάτος

Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας

με την παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος του γιατρού Μανώλη Μάκαρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα