“Πορφυροπατήματα” 2024 | Πρώτο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Ερμιόνη

Ξημερώνει 14 Ιούνη & η προσμονή μας γιγαντώνεται…
Οι φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες αρχίζουν να καταφθάνουν στον τόπο μας & χειραψίες, γνωριμίες, χαμόγελα, καλωσορίσματα, οργανωτικές συνομιλίες δίνουν & παίρνουν!
Όλοι σιγά σιγά τακτοποιούνται στα δωμάτιά τους και την Παρασκευή άλλοι έκαναν τις βόλτες τους, άλλοι ξεκουράστηκαν, άλλοι από το μεσημέρι είχαν ξεκινήσει τα γλέντια.
Στο ηλιοβασίλεμα της μέρας, με τους περισσότερους φιλοξενούμενούς μας, επισκεφθήκαμε το “Μπίστι” μας, το Μουσείο Παιγνιδιών του τόπου μας καθώς και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης.
Το ξημέρωμα του Σαββάτου δεν άργησε & μετά από την μεσημεριανή μας πρόβα, άλλοι ξεχύθηκαν στις παραλίες, άλλοι στα κοντινά νησιά, άλλοι στις καφετέριες..
Φτάνει η ώρα της παρέλασης & όλοι είμαστε έτοιμοι, να περάσουμε μπροστά από τα μαγαζιά & τα σπίτια των ανθρώπων μας για να μας χαμογελάσουν και να μας χτυπήσουν απαλά την πλάτη για το “μπράβο”.
Μετά την “περατζάδα” μας, φτάνουμε στον αύλειο χώρο του κοινοτικού μας καταστήματος.
Εκεί, πλήθος κόσμου περίμενε τον Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου για να ταξιδέψουν στην Ικαρία.
Λίγο πιο βόρεια, ο Καλλιτεχνικός – Πνευματικός Σύλλογος Πόρτο – Χελίου “Ο Φάρος”, ξενάγησε το κοινό σε ντόπια ηχοχρώματα από την Φλώρινα.
Ξανά κατεβήκαμε στα νησιά με τον Όμιλο Ελληνικών – Λαικών Χορών «Ελένη Τσαούλη» να μας ταξιδέψει στα στενά σοκάκια της Νάξου και ύστερα με συντροφιά τον Φυσιολατρικό Λαογραφικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Προαστίου Καρδίτσας, απολαύσαμε το εξαιρετικό δρώμενο του θερισμού καθώς και χορούς από την έδρα του συλλόγου.
Την αυλαία έριξε το εφηβικό τμήμα της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης, που έβαλε τέλος στα ταξίδια, μιας που με τους χορούς τους, μας επανέφεραν στην πραγματικότητα, δηλαδή στην έδρα των «Πορφυροπατημάτων» μιας που όλοι για αυτό ανταμώσαμε..
Ακολούθησε βραδινή έξοδος συνοδευόμενη από χορό & τραγούδι με αποκορύφωμα την επομένη, την Κυριακή, 16/06 που δέσαμε περισσότερο τους δεσμούς που είχαμε αναπτύξει, παρέα με την ορχήστρα του Νίκου Οικονομίδη & της Κυριακής Σπανού, στο εστιατόριο «Πολίτης». Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του και στο ετήσιο γλέντι της ομάδας μας εκτός από τις φιλοξενούμενες ομάδες.
Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους που έλαβαν μέρος στο πρώτο μας φεστιβαλικό εγχείρημα. Να πούμε πως ήταν τιμή μας η συμμετοχή τους και πως ευχόμαστε να ανταμώσουμε πολύ σύντομα.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ερμιονίδος για την οικονομική ενίσχυση, τους μουσικούς μας (Μανούσο Κλαπάκη, Θωμά Κωνσταντίνου, Γιώργο Κωτσίνη, Κωνσταντίνο Κίκιλη, Κωνσταντίνα Πάτση) που χρωμάτισαν ξεχωριστά τις εμφανίσεις των χορευτικών ομάδων, τον Μιχάλη & τον Σταμάτη Φραϊδάκη για την οικονομική ενίσχυση, τους/τις απανταχού χοερούληδες που βοήθησαν στη διοργάνωση, τα ξενοδοχεία του τόπου μας για την άριστη συνεργασία καθώς και τα μαγαζιά του τόπου μας που παρείχαν εκπτώσεις στις φιλοξενούμενες ομάδες.
Τέλος, φυσικά ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που στάθηκε θεατής στο πρώτο μας Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Ερμιόνη «Πορφυροπατήματα». Χωρίς εσάς, το έχουμε ξανά πει, δεν θα υπήρχε νόημα!
Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον τόπο μας & θα προσπαθήσουμε να το φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε!
Σας ευχαριστούμε! 
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής των «Πορφυροπατημάτων» & της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης,
Κωστής Σκούρτης

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα