Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Μάγεψε η παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης του Κουλιάμπιν στην Επίδαυρο

Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν ξανασυστήθηκε στο θεατρόφιλο κοινό το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024 με την έναρξη των φετινών Επιδαυρίων.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα η Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη, η πολυαναμενόμενη παραγωγή, ένωσε δημιουργικά έναν ξένο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και το πνεύμα της εξωστρέφειας που επιδιώκεται τα τελευταία χρόνια.

H Ιφιγένεια εν Αυλίδι ένα από τα πιο σύνθετα και ταυτόχρονα συναρπαστικά κείμενα της αρχαίας δραματουργίας μεταφέρθηκε στο σήμερα με το ερώτημα πότε θα γίνει ο πόλεμος και όχι αν θα γίνει.

Ποιοι βρέθηκαν στην παγκόσμια πρεμιέρα

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την παράσταση ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα

Επίσης η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου, η Εύα Νάθενα, ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο Στάθης Λιβαθινός κ.α.

Το πολυπληθές κοινό, που γέμισε το αργολικό θέατρο υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και τεράστια συγκίνηση το δυνατό επιτελείο ηθοποιών και συντελεστών.

Στο ρόλο του Αγαμέμνονα ο Νίκος Ψαρράς , της Κλυταιμνήστρας η Μαρία Ναυπλιώτου, της Ιφιγένειας η Ανθή Ευστρατιάδου, του Αχιλλέα ο Θάνος Τοκάκης και του Μενελάου ο Δημήτρης Παπαγιάννης.

In.gr

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα