Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ

Στις 15 Ιουνίου 2024 ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00  στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημάρχου << Χρήστου Μαλαπάνη >> στο  Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ έπειτα από αίτημα του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Μεσσηνίας και μέσα στα πλαίσια της ενίσχυσης των περιφερειακών σωματείων της δύναμης της ομοσπονδίας, την ενδυνάμωση του θεσμικού τους ρόλου  στην περιφέρειά τους και την αναγνωσιμότητά τους μέσα σε αυτούς.

Tα θέματα που απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν:

  • Η τεχνολογική εξέλιξη των οχημάτων
  • Ασφαλιστικός φάκελος
  • Η επιμόρφωση των επαγγελματιών με γνώμονα την ενίσχυση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα τεχνογνωσίας ηλεκτροκίνησης
  • Η εκπόνηση μιας τεκμηριωμένης μελέτης από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τον κλάδο επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων

Με την παρουσία τους τίμησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ :

  • Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος. Βασιλόπουλος Αθανάσιος 
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κος. Αναστασόπουλος Ευστάθιος
  • Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καλαμάτας κος. Καπερώνης Γεώργιος

Κοινή διαπίστωση όλων των καλεσμένων και του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ είναι ότι ο  κλάδος είναι ενημερωμένος και μπροστά στις νέες εξελίξεις που έρχονται και βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, αγωνιζόμενος για τα δικαιώματά του πάντοτε με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον. 

O Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και τόνισε ότι απαιτείται συναδελφικότητα και αλληλοϋποστήριξη και αυτό το διοικητικό συμβούλιο θα σηματοδοτήσει την σύνθεση, την αλληλεγγύη και τη στήριξη όλων των ανεξαρτήτων επισκευαστών στην περιφέρεια Πελοποννήσου .Τόνισε ότι ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μετά τη σημαντική ενίσχυση που κατέγραψε το δεύτερο εξάμηνο του 2022 υποχώρησε σημαντικά το δεύτερο εξάμηνο του 2023 Το στοιχείο αυτό υποδηλώνει ότι η κατάσταση των επιχειρήσεων μετά την άνοδο και σταθεροποίηση που παρουσίασε τα προηγούμενα τρία εξάμηνα, τείνει προς υποχώρηση, μάλλον λόγω των αβεβαιοτήτων που συνεχίζουν να υφίστανται και οι οποίες τροφοδοτούνται τόσο από το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, όσο και από εφαρμοζόμενες πολιτικές που εντείνουν την ανασφάλεια των επιχειρήσεων, όπως, για παράδειγμα, ο νέος τρόπος τεκμαρτής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων. Ειδικά για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων, είναι χαρακτηριστικό πως 6 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα. Tα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις παραμένουν.

Απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις  και αν το Κράτος δεν μπορεί για τους δικούς του λόγους να μας εξασφαλίσει την επιβίωση μας με την μείωση του πληθωρισμού και την πτώση στις τιμές, τότε μπορεί με ευκολία να διαγράψει χρέη, να διαγράψει υπέρογκες και μη ανταποδοτικές εισφορές, να μην αξιώνει τις επιστρεπτέες προκαταβολές ή εισφορές αλληλεγγύης, να μειώσει το φόρο εισοδήματος, να υπάρξει αφορολόγητο έως 12.000 ευρώ  και να μεριμνήσει για νέες χρηματοδοτήσεις. Θα πρέπει να συνεχιστεί η επιδότηση των δόσεων δανείων, να επιδοτηθούν οι εργοδοτικές εισφορές και να μειωθούν στις επιχειρήσεις η καταβολή  των δημοτικών τελών. Απαιτείται άμεσα η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις σε ορισμένους κλάδους και στα είδη βασικών αναγκών καθώς και μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα. Επίσης θα πρέπει να στηριχθούν από τα κοινωνικά Ευρωπαϊκά εργαλεία – ΕΣΠΑ – Ταμείο Ανάκαμψης και από τα ΠΕΠ των περιφερειών . Αν δεν στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχουν .

Θερμά συγχαρητήρια απεύθυνε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΒΕΑΜΜ  στον Πρόεδρο κο. Βασιλόπουλο Γεώργιο  και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Μεσσηνίας για την άψογη διοργάνωση και εκτέλεση όλων των εργασιών πραγματοποίησης του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που παρείχαν σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΒΕΑΜΜ.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Καλαμάτας κο. Βασιλόπουλο Αθανάσιο για την πολύτιμη προσφορά του στον επισκευαστικό κλάδο.

ΟΔήμαρχος Καλαμάτας πρόσφερε στην ΕΟΒΕΑΜΜ επετειακό μετάλλιο του Δήμου Καλαμάτας για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης καθώς και την επετειακή έκδοση ενός βιβλίου με την ιστορία της Καλαμάτας.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Αθανάσιος Νικολόπουλος                            Παναγιώτης Μακρής

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα