Η πόλη της Πελοποννήσου που “δείχνει το δρόμο” για την Κλιματική προσαρμογή!

Η ημερίδα που λαμβάνει χώρα στην Καλαμάτα αφορά την προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή.  Ένας εκ των ομιλητών, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Εξήρε τα επιτεύγματα της πόλης του στον τομέα καθιστώντας της “οδηγό” για τις υπόλοιπες πόλεις.

Σήμερα, συζητούμε για την προσαρμογή της Περιφέρειάς μας στην Κλιματική Αλλαγή και η Καλαμάτα, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος για δεύτερη θητεία, αποτελεί μια πόλη που διαθέτει όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο, διαθέτει ένα Κλιματικό Συμβόλαιο το οποίο περιγράφει πολιτικές και κατευθύνσεις για το πώς θα οδηγηθούμε, πως θα προετοιμαστούμε ως περιοχή για τα επόμενα χρόνια, εν μέσω μιας κλιματικής κρίσης που η παρουσία της είναι πλέον έντονη. Πως θα θωρακίσουμε την περιοχή μας, πως θα υλοποιήσουμε έργα και δράσεις φιλικές στο περιβάλλον σε ένα δρόμο – μονόδρομο για την επίτευξη των στόχων της κλιματικής ουδετερότητας.

Ένα δρόμο γεμάτο προκλήσεις, που μας ανοίγει ωστόσο προοπτικές για ένα βιώσιμο μέλλον.
Η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή αποτελεί, όχι μόνο αναγκαιότητα, αλλά και ευκαιρία για να αναδείξουμε την ανθεκτικότητα και την καινοτομία της περιοχής μας.

Ως αυτοδιοικητικοί, με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούμε άμεσα να παράγουμε θετικά αποτελέσματα, κάνοντας τα σχέδια που πολλές φορές συζητούμε, έργα χειροπιαστά. Έργα που θωρακίζουν την περιοχή μας, έργα αντιπλημμυρικά, έργα διαχείρισης και αξιοποίησης των πολύτιμων υδάτων μας, έργα που συνδέονται με την πράσινη ενέργεια, έργα που εν πολλοίς θα καταστίσουν με την υλοποίησή τους την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικά, λιγότερο ευάλωτη και περισσότερο ανθεκτική και βιώσιμη.

– Από την τοποθέτησή μου, στην ενημερωτική Ημερίδα για την «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή» που διοργάνωσε στην Καλαμάτα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

#Kalamata #Peloponnese
#κλιματική_αλλαγή
#netzerocities #mission
#EUGreenDeal #GreenCity
#Θανάσης_Βασιλόπουλος

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα