Νέα παρέμβαση Γαβρήλου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΣΣΕ εργαζομένων στα Ζαχαροπλαστεία- Άλλη μια Συλλογική Σύμβαση που δεν έχει κηρυχθεί υποχρεωτική από το Υπουργείο κρατώντας ομήρους χιλιάδες εργαζόμενους»

Αναφορά κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σχετικά με την ανάγκη κήρυξης ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία και στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό, η συγκεκριμένη ΣΣΕ έχει υπογραφεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων από 1/1/2024, ενώ έχει δίχρονη διάρκεια και προβλέπει αυξήσεις, συνολικά, 15%. Παράλληλα, προβλέπει αύξηση αμοιβών, ανά τριετία.

Όμως αυτή η ΣΣΕ που αφορά περίπου 5.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και περίπου 15.000 εργαζόμενους, ακόμη δεν έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική από το Υπουργείο, κρατώντας ομήρους χιλιάδες εργαζόμενους.

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος, τη στιγμή που η κοινωνία βοά για αυξήσεις μισθών, για την αδυναμία των εργαζομένων να βγάλουν τον μήνα λόγω της ακρίβειας και για τις καθημερινές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που έχουν πάρει την μορφή τσουνάμι, η Κυβέρνηση αφήνει τις Συλλογικές Συμβάσεις να κάθονται στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας. Άμεσα οφείλει να λάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσει η κήρυξη της υποχρεωτικότητας της συγκεκριμένης Σύμβασης αλλά και άλλων πολλών που μένουν ακόμη ανενεργές.

Δεν μπορεί οι κοινωνικοί εταίροι να αντιλαμβάνονται τα κοινωνικά αδιέξοδα και η Κυβέρνηση της ΝΔ να γυρίζει την πλάτη στον εργαζόμενο κόσμο, οδηγώντας τον σε μια παρατεταμένη και βαθιά κρίση επιβίωσης.

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα