Υγειονομικό κενό στην Ανατολική Πυλία

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι υγειονομικά αδικημένη αφού δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ ( ο πλησιέστερος σταθμός ΕΚΑΒ είναι στην Πύλο) ούτε κέντρο υγείας (το πλησιέστερο κέντρο υγείας βρίσκεται στη Μεσσήνη).Έτσι σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι ο ασθενής να βρει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής η κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης από τους σταθμούς ΕΚΑΒ της Πύλου και της Καλαμάτας την στιγμή που ο ελάχιστος χρόνος απόκρισης είναι στην ιδανικότερη περίπτωση πάνω από 45 – 65 λεπτά αντίστοιχα.

Το υγειονομικό κενό στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας είναι υπαρκτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ και Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας ενώ θα πρέπει να είναι ανοιχτό καθημερινώς το Κέντρο Εφημερίας στη Λογγά. Η Πολιτεία θα πρέπει να πάψει να εθελοτυφλεί μπροστά στις υπαρκτές ανάγκες του πληθυσμού και η Περιφέρεια οφείλει να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα πιέζοντας για μόνιμη λύση το Υπουργείο Υγείας.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής της παράταξης « Πρώτα η Πελοπόννησος»

Ιατρός Καρδιολόγος

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα