Περιοδεία Βορίδη στη Λακωνία

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία

 

 

 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Επικρατείας, βουλευτή Ανατολικής Αττικής Μάκη Βορίδη, πραγματοποίησε περιοδεία στη Λακωνία. Στο κλιμάκιο μετείχαν οι βουλευτές Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και Αθανάσιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λακωνίας Βασίλης Ορφανός, καθώς και τοπικά κομματικά στελέχη.

 

Ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ευρώτα όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δήμο Βέργο, ενώ μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στη Σκάλα και συνομίλησε με παραγωγούς και αγρότες της περιοχής για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, με στελέχη και εργαζομενους της Περιφερειακής Αρχής στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, με τον Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομο Γ΄, με τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο στο Γύθειο, με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο. Συναντήθηκε, επίσης, και συνομίλησε με πολίτες σε καφέ της περιοχής.

 

Ο Υπουργός Επικρατείας, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, παρέστη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Καστροπολιτεία του Μυστρά, όπου τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου, ενώ μετέβη στον Ανδριάντα του πεσόντος Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στην πλατεία Μυστρά, όπου τελέστηκε Τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια. Παρέστη, επίσης, σε εκδήλωση για τα «Παλαιολόγεια 2024» στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά.

 

Ο κ. Βορίδης από τα γραφεία της ΔΕΕΠ Λακωνίας, όπου συναντήθηκε με φίλους, μέλη και κομματικά στελέχη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα στη διάρκεια της οποίας ανάμεσα στα άλλα επισήμανε:

 

«Ένα από τα μεγάλα ζητήματα αυτών των εκλογών είναι σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Θα πάμε σε μια βίαιη προσαρμογή, στο πλαίσιο της πράσινης γεωργίας ή θα κάνουμε αυτό το οποίο λέει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Νέα Δημοκρατία; Δηλαδή, μια ήπια μετάβαση, που θα διασφαλίζει τα εισοδήματα των παραγωγών μας. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν είμαστε όλοι σύμφωνοι σε αυτό. Υπάρχουν δυνάμεις, οι δυνάμεις της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, των Κομμουνιστών, των Πρασίνων, που λένε ότι θα πρέπει να πάμε σε μια πολύ βίαιη προσαρμογή στην κατεύθυνση αυτή. Αυτό θα διακυβεύσει το εισόδημα των αγροτών μας. Άρα, για τους παραγωγούς μας, αλλά και για το σύνολο των πολιτών, επειδή τίθεται στο επίκεντρο το κρίσιμο ζήτημα της διατροφικής ασφάλειας, πρέπει να δοθεί με την υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας ένα μήνυμα και μια κατεύθυνση για το πώς θέλουμε να διαμορφωθεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική την επόμενη πενταετία.

 

Αυτούς που θα εκλέξουμε σε αυτήν την αναμέτρηση τους λέμε ευρωβουλευτές. Είναι Έλληνες βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Έθνους. Μπορεί να υπάρξει ένας βουλευτής ο οποίος υπερασπίζεται το συμφέρον του Έθνους του, το συμφέρον του λαού του, και έρχεται να ψηφίσει -και μάλιστα να πρωταγωνιστεί σε αυτό, να είναι υπερήφανος γι’ αυτό- ψήφισμα που ζητά τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδος; Δηλαδή να διακόψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις αγροτικές ενισχύσεις, να διακόψει τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, να διακόψει το ΕΣΠΑ; Υπήρξαν τέτοιοι Έλληνες βουλευτές που το έκαναν αυτό; Ναι, υπήρξαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, έχει μεγάλη σημασία να δοθεί μια απάντηση στις 9 Ιουνίου, διότι πλέον η υποκρισία στην ελληνική πολιτική πρέπει να σταματήσει».

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα