Ο λαός δε νομιμοποιεί την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης

Όλη το προηγούμενο διάστημα έχουν επισκεφτεί την Αργολίδα πολλά κυβερνητικά στελέχη, από υπουργούς και υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ μέχρι και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με ένα και μοναδικό στόχο, να ζητήσουν την ψήφο του λαού στις ευρωεκλογές για «να εξακολουθεί η κυβέρνηση να έχει την ισχυρότερη δυνατή νομιμοποίηση και να μπορεί να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει δρομολογήσει». Το ίδιο αναμένεται να κάνει και σήμερα ο υπουργός εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης.

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης και από το Άργος, μάλιστα, διαβεβαίωνε ότι «η κυβέρνηση νιώθει ισχυρή, έχοντας μία λαϊκή νομιμοποίηση» και κατηγορούσε όποιον το αμφισβητεί ότι «προσβάλλει τον ελληνικό λαό» που έδωσε στη ΝΔ 41% στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Είναι φανερό από τα διλήμματα της τελικής ευθείας, ότι η ευθύνη όλων πάνω από την κάλπη μεγαλώνει, μπροστά στην επόμενη μέρα και την αντιλαϊκή πολιτική που θα κλιμακώνεται, με τη σφραγίδα της ΕΕ και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Το πραγματικό δίλλημα όμως είναι αν στις 10 του Ιούνη θα έχουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, «νομιμοποιημένη» να συνεχίζει ακόμα πιο επιθετικά τη βάρβαρη πολιτική της ή ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που πρωτοστατεί όχι μόνο στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και ενάντια και στη συναίνεση που της προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση.

Η κυβέρνηση μιλάει με θράσος στο όνομα του λαού όταν τον κοροϊδεύει κατάμουτρα για την ακρίβεια, τον στήνει για ώρες στην ουρά των εξωτερικών ιατρείων, του παίρνει 6,5 δισ. περισσότερους φόρους το 2024 και του φορτώνει 3,2 δισ. πρωτογενή πλεονάσματα.

Επικαλείται ξεδιάντροπα την ψήφο του στις εθνικές εκλογές, όταν στέλνει φρεγάτα στον πόλεμο της Ερυθράς και όπλα στο καθεστώς Ζελένσκι, συνυπογράφει τα πολεμικά ανακοινωθέντα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και στηρίζει το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.

Κουνάει προκλητικά το δάχτυλο σε όποιον αντιδρά και διαμαρτύρεται για την ενεργειακή φτώχεια που φέρνει η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης», για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, τις δεσμεύσεις για μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στις 10 του Ιούνη η κυβέρνηση δε θα πρέπει να μπορεί με το ίδιο και μεγαλύτερο θράσος να δηλώνει δικαιωμένη για την πολιτική της, να απαξιώνει και να λοιδορεί τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας που τη στρίμωξαν τον τελευταίο χρόνο.

Θα πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι καμιά «νομιμοποίηση» δεν έχει η εγκληματική πολιτική της και ότι θα βρίσκει απέναντι όλο και πιο δυνατή την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να «απονομιμοποιήσει» την κυβερνητική πολιτική και την κλιμάκωσή της το επόμενο διάστημα. Γιατί όλα τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ο Βελόπουλος, η Πλεύση Ελευθερίας αθροίζουν και δεν αφαιρούν από το 41% της ΝΔ, επειδή συγκλίνουν μαζί της σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα.

Είναι όλοι μαζί στο Ταμείο Ανάκαμψης, το μνημόνιο των μνημονίων για τον λαό. Είναι όλοι μαζί στη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Είναι όλοι μαζί στη «δημοσιονομική σταθερότητα», που σημαίνει νέοι «κόφτες» για τις ανάγκες του λαού.

Είναι όλοι μαζί στη «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ, που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, ακόμα πιο επιθετική ΕΕ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι όλοι μαζί στην «πράσινη μετάβαση», που σημαίνει ακριβότερα προϊόντα, πιο ακριβά ρεύμα και καύσιμα, φόροι και χαράτσια για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καμιά «νομιμοποίηση» λοιπόν στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης! Καμιά νομιμοποίηση όμως και στην πολιτική των άλλων κομμάτων, που είτε τη στηρίζουν είτε την «ξεπλένουν» ως «μονόδρομο», πουλώντας φούμαρα στον λαό για μια άλλη τάχα Ευρώπη.

Το 43% που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν βλέπει θετικά την ΕΕ και το 48% που έχει την ίδια γνώμη για το Ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να υπερασπιστεί αυτήν τη στάση του μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου και παλεύει για να σπάσει ο λαός τα δεσμά της! Να αποδεσμευτεί από την πολιτική του κέρδους και να βαδίσει τον δρόμο της ανάπτυξης για τα δικά του συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες.

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα