«Ο καταποντισμός των μύθων» στο Λυγουριό Αργολίδας

Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει από τις 2 έως τις 16 Ιουλίου το 7ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος με τίτλο «Ο καταποντισμός των μύθων» στο Λυγουριό που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου.

Το εντατικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις με καλλιτέχνες, masterclasses και δράσεις, όπως ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, με στόχο τη σύνδεση με τον τόπο, την ιστορία και τη σημασία του, καθώς και παρακολούθηση παραστάσεων στα δυο θέατρα της Αρχαίας Επιδαύρου.

Ειδικά, φέτος το καλοκαίρι, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόβες της αισχυλικής τριλογίας «Ορέστεια», που θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.
Στο φετινό Εργαστήριο διδάσκει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Αργύρης Ξάφης σε συνεργασία με τη χορογράφο Σεσίλ Μικρούτσικου. Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Δρ. Ειρήνη Μουντράκη.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους και φωτογραφία τους έως και τις 10 Ιουνίου 2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: drama2@n-t.gr με την ένδειξη 7ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος. Η επιλογή θα γίνει βάσει των βιογραφικών. Εάν κριθεί απαραίτητο, θα ακολουθήσει συνέντευξη.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα