«Ο Δρόμος της Ανάπτυξης» / Ημερίδα στη Μεγαλόπολη

Η καρδιά της Πελοποννησιακής Αυτοδιοίκησης «χτύπησε» στη Μεγαλόπολη – Όλοι με μία φωνή απαίτησαν την κατασκευή του οδικού άξονα «Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία» – Πρωτόγνωρη η συμμετοχή των ΟΤΑ, των Επιμελητηρίων και όλων των φορέων.

Κώστας Μιχόπουλος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης: «Αυτή η ευκαιρία ανάπτυξης δεν πρέπει να χαθεί για τον τόπο μας. Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη την περιφερειακή συνείδηση».

Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος: «Σήμερα η Μεγαλόπολη έγραψε ιστορία. Είμαι αισιόδοξος για την πορεία του έργου και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου».

Η καρδιά της Αυτοδιοίκησης «χτύπησε» στην καρδιά της Πελοποννήσου, στη Μεγαλόπολη, το Σάββατο 25 Μαΐου το απόγευμα, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Μεγαλόπολης με θέμα «Ο Δρόμος της Ανάπτυξης».

Ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και απάντηση στο «φάσμα» της ερημοποίησης, αναδείχθηκε η χάραξη και η κατασκευή του οδικού δικτύου «Λεύκτρου – Μεγαλόπολης – Αρχαίας Ολυμπίας», ένα έργο που θα συνδέσει δύο Περιφέρειες (Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα), τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες (Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία) και δεκάδες Δήμους.

Η «ριψοκίνδυνη» πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου στέφθηκε τελικά με απόλυτη επιτυχία, αφού όλοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ και οι εκπρόσωποι των Δύο Περιφερειών, συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νικόλαος Κοροβέσης, συμφώνησαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρόταση που διατυπώθηκε για τη διάνοιξη του δρόμου.

Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας ήταν ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του συνεχάρη το Δήμαρχο Μεγαλόπολης για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις αλλά και οι χρηματοδοτικές συγκυρίες για να προχωρήσει το έργο αυτό. «Ένα έργο που θα δώσει πνοή και θα φέρει την ανάπτυξη σε ένα ξεχασμένο γεωγραφικό κομμάτι της Πελοποννήσου», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος για μία ακόμη φορά τόνισε με περηφάνια την αρκαδική του καταγωγή και την πολύχρονη φιλία που τον συνδέει με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι άλλοι δύο ομιλητές, ο Καθηγητής Συγκοινωνιολόγος, Διοικητής του Ιδρύματος Ευγενίδου και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Γκιόλας και ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Σπύρος Σπυρίδωνος. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ήρθε η ώρα να γίνει ο δρόμος και να αρθεί ο κίνδυνος της απομόνωσης για ένα γεωγραφικό κομμάτι της Πελοποννήσου με ιδιαίτερο ιστορικό, αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και έστειλε το μήνυμα της περιφερειακής συνείδησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι όλοι οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά και να προχωρήσουμε μαζί ένα έργο που το χρωστάμε στον τόπο μας αλλά και στις νέες γενιές.

Επίσης, την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι:
– Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως ο Αιδεσιμότατος Ιερέας Βασίλης Δάρρας
– Ο Διευθυντής της Υφυπουργού Μεταφορών & Συγκοινωνιών Χριστίνας Αλεξοπούλου, ο Δημήτριος Τερζής
– Η Βουλευτής Ηλείας Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου
– Ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης
– Ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας
– Ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος
– Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος
– Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης
– Αντιδήμαρχοι ή Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσώπησαν Δήμους της Αρκαδίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Οιχαλίας.
Παρόντες ήταν και οι πρώην Δήμαρχοι Μεγαλόπολης, ο πρώην Δήμαρχος Είρας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Οιχαλίας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Διευθυντής ΔΕΗ Νικήτας Δημόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αρκαδίας Α.Ε. Βαλασόπουλος Παναγιώτης. Ακόμη, παρών ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και το Επιμελητήριο Λακωνίας εκπροσώπησε ο Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος. Την Αναπτυξιακή Αλφειού εκπροσώπησε η Ευτυχία Μπούκα και παρούσες ήταν η υποψήφια βουλευτής Αλεξάνδρα Βλάχου και η υποψήφια ευρωβουλευτής Παναγιώτα Φελούκα με το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, όπως και ο γραμματέας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Παγιώτας Παναγιώτης, ο Εκδότης της εφημερίδας «Νέα της Μεγαλόπολης» Κωνσταντίνος Φίλανδρος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΟΕΒΑ). Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων Μεγαλόπολης και του Κέντρου Υγείας της πόλης.
Θερμούς χαιρετισμούς έστειλαν με επιστολή τους τονίζοντας τη στήριξή τους ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ο Βουλευτής Ηλείας Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Άψογη ήταν η παρουσίαση και ο συντονισμός της Ημερίδας από τον δημοσιογράφο και Πρόεδρο της Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο και τη γνωστή ρεπόρτερ της τηλεόρασης του ALPHA Έλενα Λαζάρου.

Στο τέλος της Ημερίδας όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και των ΟΤΑ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας που θα σταλεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στους αρμόδιους Υπουργούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση όλων των παρευρισκομένων ορίστηκε μια Συντονιστική Επιτροπή για να προωθήσει την παραπάνω πρόταση και να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για την επίτευξη αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.

Όλοι στο τέλος, σε κλίμα αισιοδοξίας, ευχήθηκαν να ξαναβρεθούν ξανά στα εγκαίνια του δρόμου ενώ ο Αρκάς πολιτικός Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι «σήμερα γράφτηκε ιστορία», υπογραμμίζοντας την προσωπική του αισιοδοξία για την πορεία αυτού του έργου.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης ευχαριστεί όλα τα ΜΜΕ για τη δημοσιογραφική κάλυψη και προβολή της Ημερίδας.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα