2o Κινηματογραφικό Eργαστήριο στην Τρίπολη και στην Τεγέα

Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 2ο Κινηματογραφικό εργαστήριο με τίτλο «Οι κυκλικοί χοροί ενώνουν τους ανθρώπους και τους βοηθούν να γυμναστούν, να αγαπήσουν και να γνωρίσουν τον τόπο τους» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PRO.GRE.S.S. που θα υλοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου του 2024 δια ζώσης στην Τρίπολη και στην Τεγέα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/ajMEP2Tuh3wMPiZRA

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ημερήσιο πρόγραμμα και την ακριβή τοποθεσία

θα ενημερωθείτε με email μετά την δήλωση συμμετοχής.

Το έργο PRO.GRE.S.S. είναι μια πρωτοβουλία ενός διακρατικού δικτύου ανθρώπων που ζουν σε αγροτικές περιοχές τεσσάρων Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα).

Μέσα από αυτό το τριήμερο εργαστήριο, 25-30 νέοι άνθρωποι θα εκπαιδευτούν στις τεχνικές κινηματογράφησης δρώμενων και δράσεων παραδοσιακού χορού και θα μπορέσουν έτσι να καταγράψουν με επάρκεια στην κάμερα κατοίκους της Αρκαδικής υπαίθρου στην πολιτιστική τους έκφραση. Ως δρώμενα τοπικού ενδιαφέροντος ενδεικτικά αναφέρουμε πανηγύρια, γιορτές και δημόσιους εορτασμούς που συμβάλουν στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών και στην ενίσχυση της λειτουργίας σύνδεσης των τοπίων.

Οι συμμετέχοντες νέοι θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, θα γνωρίσουν μεθοδολογικά εργαλεία χρήσιμα στις ερευνητικές, εκπαιδευτικές ή ακόμα και στις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες, θα “δουν” και θα “ακούσουν” με έναν καινούργιο τρόπο τις ιστορίες της υπαίθρου και έτσι θα αυξηθεί ο βαθμός συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή συζήτηση σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και πώς αυτή φέρνει «κοντά» τους ανθρώπους, είτε μεταξύ τους, είτε με το περιβάλλον και με τα ζητήματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, θα γνωρίσουν πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να υλοποιήσουν στους δικούς τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους δράσης.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο της τέχνης του κινηματογράφου, για ένα άνοιγμα στον κόσμο του Ανθρωποκεντρικού Ντοκιμαντέρ, του πιο ανερχόμενου είδους κινηματογράφου, που δίνει τον λόγο στους καθημερινούς ανθρώπους. Μέσα από τις δικές τους βιωματικές αφηγήσεις φτιάχνονται ταινίες με αλήθεια, συναίσθημα και χιούμορ, που συγκινούν, διασκεδάζουν, επιμορφώνουν ενώ παράλληλα ανιχνεύουν τη σύγχρονη καθημερινότητα, την παράδοση, τον πολιτισμό, τη φύση, την Ιστορία, την οικονομική ζωή.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα