Μανιάτης στον Realfm 97,8: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην πλευρά των νικητών – Ο Ανδρουλάκης και εγώ δεν είμαστε πολύ καλοί στο TikTok

Για τις ευρωεκλογές και τα ενεργειακά μίλησε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μανιάτης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελατόλλα.

«Είμαι λίγο πιο αισιόδοξος από τον Νίκο Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Η εικόνα που έχω από τα περίπου 4/5 της Ελλάδας που έχω επισκεφθεί, είναι ότι πολύς κόσμος συνεχίζει να είναι ΠΑΣΟΚ. Βέβαια δεν αντανακλάται και στις δημοσκοπήσεις, όπως συμβαίνει και με τα άλλα κόμματα, αλλά αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι μια δυναμική του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κοινωνία. Η εικόνα που έχω είναι πολύ αισιόδοξη» τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης και πρόσθεσε:

«Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην πλευρά των νικητών και θα κάνουμε την πολύ σημαντική έκπληξη. Με όποιον πήχη και να θέλουμε να μετρηθούμε, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο πιο κερδισμένος από τους κερδισμένους».

Ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι «αν ο πολίτης θέλει να έχει απέναντι σε μια αλαζονική κυβέρνηση, απέναντι στη ΝΔ, μια στιβαρή, αποτελεσματική και με προοπτική μέλλοντος αντιπολίτευσηη μόνη επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αλαζονικό, αλλά η πραγματικότητα».

Όπως είπε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «εκεί που έχουμε μειονέκτημα και ο Ανδρουλάκης και εγώ είναι ότι δεν είμαστε πολύ καλοί στο TikTok και στα διάφορα επικοινωνιακά. Έχουμε ένα ισοζύγιο: από τη μια των πολιτικών θέσεων και από την άλλη το ισοζύγιο των εικόνων. Να δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος».

Ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι «αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη συζήτηση για να διαμορφώσουμε την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας ενόψει πλέον των επόμενων εθνικών εκλογών σε 2-3 χρόνια. Έχουμε καταθέσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα ενόψει του 2030. Είναι πρόπλασμα των προτάσεων που θα κάνουμε στην κοινωνία και στα κόμματα του προοδευτικού τόξου» και πρόσθεσε:

«Το περίφημο επιτελικό κράτος έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς, από τα Τέμπη και τις παρακολουθήσεις μέχρι την ακρίβεια».

Αναφερόμενος στις τιμές ρεύματος και ενέργειας, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι «προφανώς και οι τιμές μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά εάν υπάρχουν κάποιες πολύ σημαντικές προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να μπορούμε και εμείς να έχουμε τη δική μας παραγωγή φυσικού αερίου, όπως έχουν άλλες χώρες, ώστε να πέσει η τιμή με την οποία καταναλώνουμε το φυσικό αέριο αντί να το εισάγουμε πανάκριβα από τρίτες χώρες. Η δεύτερη είναι να αλλάξει το περίφημο target model που έχουν διαμορφώσει οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης για το πώς προσδιορίζεται η τελική τιμή του ηλεκτρισμού. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να προχωρήσουν οι αναβαθμίσεις και επεκτάσεις του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μπουν περισσότερες ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό».

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα