Γεωργόπουλος: Κατρακυλάει ο κ.Μαργέτας

Ο κ. Μαργέτας κατρακυλάει στον ολισθηρό κατήφορο της κινδυνολογίας, της παραπλάνησης και της μηδενιστικής και στείρας αντιπολίτευσης

Κρανίδι, 28.05.2024

 

Ο κ. Μαργέτας ανακάλυψε για μια ακόμα φορά  “κύκλους πολεοδομικών προβλημάτων στο Κρανίδι”, με αφορμή την έγκριση από την Δημοτική Επιτροπή του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) του Δήμου Ερμιονίδας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Κινδυνολογούσε προεκλογικά, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι δήθεν στο Κρανίδι οι ιδιοκτήτες θα έχαναν τις περιουσίες τους με την εκπόνηση του Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. και έλαβε αποστομωτικές απαντήσεις με δελτία τύπου της “Δυνατής Ερμιονίδας” στις 16/09/2023 εδώ, στις 18/09/2023 εδώ και την τελική απάντηση την 8η Οκτωβρίου 2023 στις κάλπες από τους Δημότες της Ερμιονίδας.

Παρόλα αυτά δεν έβαλε μυαλό και μέχρι σήμερα συνεχίζει απτόητος να κατρακυλάει στον ολισθηρό κατήφορο της κινδυνολογίας, της παραπλάνησης και της μηδενιστικής και στείρας αντιπολίτευσης.

Κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της 28ης Μαΐου 2024 για την έγκριση του εν λόγω θέματος, έγινε στα μέλη της εκτενέστατη και λεπτομερέστατη ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον υπεύθυνο της εκπόνησης της μελέτης του Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.

Έγινε ξεκάθαρο για μια ακόμα φορά ότι αφενός μεν με το σχέδιο αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 100% από το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος Ερμιονίδας εξασφαλίζει όλες τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση απαλλοτριώσεων σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους στην Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου και αφετέρου δε, σε καμία περίπτωση δεν θα απαλλοτριωθούν οι ιδιοκτησίες, οι οικίες και τα οικόπεδα που θίγονται από το σχέδιο “Μαρασλή”.

Έτσι λοιπόν με την εκπόνηση του Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. γίνεται ένα νοικοκύρεμα, εφόσον για πρώτη φορά καταγράφονται και κατηγοριοποιούνται όλοι οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, τους οποίους δύναται να απαλλοτριώσει ο Δήμος Ερμιονίδας σύμφωνα με το σχέδιο “Μαρασλή”.

Μάλιστα κατά την εκπόνηση του  Ε.Σ.Ε.Κ.Κ., διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, ενώ έχουν ήδη απαλλοτριωθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας σύμφωνα με το σχέδιο “Μαρασλή”, οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα κάποια αποζημίωση, διότι δεν την έχουν αιτηθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Σε περίπτωση που την αιτηθούν, ο Δήμος μας θα λάβει εξ’ ολοκλήρου την χρηματοδότηση της αποζημίωσης αυτής από το Πράσινο Ταμείο.

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών που θίγονται από το σχέδιο “Μαρασλή” και οι ιδιοκτήτες τους δεν επιθυμούν την απαλλοτρίωση.   

Είναι εξάλλου γνωστό ότι  όλες οι ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις του σχεδίου “Μαρασλή”, το οποίο εγκρίθηκε το έτος 1987, έχουν αρθεί αυτοδικαίως μετά την παρέλευση της δεκαπενταετίας, δηλαδή από το έτος 2002 και έπειτα.

Έτσι λοιπόν από το 2002 και μετά από την αυτοδίκαιη άρση των ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων, οι ιδιοκτήτες με αίτησή τους προς τον Δήμο Ερμιονίδας μπορούν να ζητήσουν την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου η ιδιοκτησία τους να καταστεί οικοδομήσιμη.

Κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί σε πολλές περιπτώσεις παλαιότερα στον πρώην Δήμο Κρανιδίου και στον Δήμο Ερμιονίδας.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όπου το σχέδιο Μαρασλή προβλέπει απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, με τις οποίες είναι σύμφωνοι οι ιδιοκτήτες αυτών.

Μόνο λοιπόν σε περιπτώσεις ιδιοκτησιών όπου υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, ο Δήμος Ερμιονίδας θα προχωρήσει στις απαλλοτριώσεις, έχοντας πλέον εξασφαλίσει από το Πράσινο Ταμείο τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίησή τους.

Οπότε με την εκπόνηση του Ε.Σ.Ε.Κ.Κ., η Δημοτική Αρχή πέρα από το νοικοκύρεμα,  εξασφαλίζει από το Πράσινο Ταμείο όλες τις χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση των απαλλοτριώσεων σύμφωνα με το σχέδιο “Μαρασλή”, οι οποίες θα γίνουν στο μέλλον μόνο εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους.

Και ενώ τα προαναφερθέντα έγιναν πλήρως κατανοητά από όλα τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής κατά την συνεδρίαση της 28ης Μαΐου, ο κ. Μαργέτας πιστός στην προσφιλή του τακτική της στείρας και μηδενιστικής αντιπολίτευσης, επέλεξε να καταψηφίσει την έγκριση του Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. (ο μοναδικός από τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής).

Δηλαδή επέλεξε να πει όχι στο νοικοκύρεμα και στην χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια του Δήμου Ερμιονίδας και των ιδιοκτητών που είναι σύμφωνοι με τις απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών τους με βάση το σχέδιο “Μαρασλή”.

Τον αφήνουμε στην αλάνθαστη κρίση των Δημοτών.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα