“Ράγισαν” σπίτια στην Πατρών-Πύργου

Ρωγμές σε σπίτια που βρίσκονται πλησίον του εργοταξίου της Πατρών–Πύργου έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στα Βραχνέικα, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Τις ζημιές επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Παπαχρονόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι, υπάρχουν παρόμοιες αναφορές και από άλλους οικισμούς στην περιοχή όπου έχει αναπτυχθεί το εργοτάξιο της Πατρών–Πύργου, από το Μιντιλόγλι έως την Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρονόπουλο, στα Βραχνέικα τρεις κατοικίες έχουν υποστεί ρωγμές από τις δονήσεις που προκαλούν οδοστρωτήρες και άλλα βαριά μηχανήματα που κάνουν στρώση αμμοχάλικου για να τοποθετηθεί ο ασφαλτοτάπητας.

 

 

Πρόκειται για παλιά σπίτια, που έχουν κατασκευαστεί με πλίνθους, ωστόσο δεν παύουν να είναι περιουσίες ανθρώπων που μένουν σε αυτά, γιατί προφανώς δεν έχουν που αλλού να πάνε.

Ράγισε,σπίτια,Πατρών,Πύργου

Οι βλάβες προκλήθηκαν σε παλιά οικήματα πλησίον του εργοταξίου

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Δήμος Πατρέων και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π», ζητήθηκε συνάντηση με τους εργολάβους από την αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού Τασία Τογιοπούλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτοψία στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές για να αξιολογηθεί η κατάσταση.

 

 

Πάντως, πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο εργολάβος έχει έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα αποζημιωθούν πλήρως από την ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει το έργο.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα