• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Τέλος του 2024 η αξιοποίηση του “φιλέτου” στην Καραθώνα απο το ΤΑΙΠΕΔ
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
FeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΟικονομίαΤουρισμός

Τέλος του 2024 η αξιοποίηση του “φιλέτου” στην Καραθώνα απο το ΤΑΙΠΕΔ

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαΐου 2024 17:51
parapolitika.ts
Μοιράσου το
8 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η έναρξη διαγωνισμών για την αξιοποίησης του ακινήτου – «φιλέτου» Καραθώνας (στην Αργολίδα) στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως επίσης και η αξιοποίηση των εκτάσεων της Μίκρας (Θεσσαλονίκη), της Ποσειδίου Κασσάνδρας (Χαλκιδική), της Ασπροβάλτας (Θεσσαλονίκη) και της Κρυοπηγής (Χαλκιδική), ή η προώθηση διαδικασιών για άλλα ακίνητα (π.χ. Μαρκόπουλο, Ιαματικές πηγές κ.α.), συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο αναθεωρημένο σχέδιο αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων (ADP) του ΤΑΙΠΕΔ, που «ανέβηκε» στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αλλά σε γενικές γραμμές… υστερεί χρονικά καθώς έχει ημερομηνία 29 Δεκέμβριου 2023, ενώ εγκρίθηκε αρχές Φεβρουαρίου.

Περιεχόμενα
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σύμφωνα με την σελίδα του ΤΑΙΠΕΔΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ – ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ: Επικλινές ακίνητο στην περιοχή «Βερβερόντα» του οικισμού Πόρτο Χέλι της Αργολίδος. Το ακίνητο έχει σχήμα επιμήκους πολυγώνου με έκταση 627,4 στρ.. Αναμένονταν η ανάδειξη πλειοδότη ή κήρυξη άγονου διαγωνισμού, με το ΤΑΙΠΕΔ να ακυρώνει τη διαδικασία και να την ενεργοποιεί εκ νέου με νέο διαγωνισμό.
- Διαφήμιση -

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το ADP του ΤΑΙΠΕΔ και όσον αφορά στα ακίνητα σημειώνεται ότι για το «ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ», παραθαλάσσιο έκτασης 1.911,9 στρ. σε απόσταση 4 χλμ. από την πόλη του Ναυπλίου, με πανοραμική θέα στον κόλπο του Άργους, αμμώδες, παραλιακό μέτωπο μήκους 1.500 μ. και αμφιθεατρική ανάπτυξη), αναμένεται η έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας στο 4ο τρίμηνο 2024 ενώ είναι σε εξέλιξη η ωρίμανση του έργου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σύμφωνα με την σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ

Παραθαλάσσιο ακίνητο σε ειδυλλιακή τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους την περίοδο 1828 -1833 και μία από τις πλέον ιστορικές και γραφικές πόλεις της Ελλάδας. Το αμμώδες, παραλιακό μέτωπο του ακινήτου έχει μήκος 1.500 μ. και η αμφιθεατρική ανάπτυξη του, προσφέρει πανοραμική και απεριόριστη θέα στον όρμο της Καραθώνας και στον Αργολικό Κόλπο έως απέναντι στα παράλια του Άστρους.

 

Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας ενώ διαθέτει ιδιαίτερα αναπτυγμένες τουριστικές υποδομές, οι οποίες όμως χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση.

 

Το ακίνητο συνδυάζει τη μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία, την εγγύτητα στην Αθήνα, την παρουσία πολύ σημαντικών αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων, την ύπαρξη καλής ποιότητας τουριστικών υποδομών στις γειτνιάζουσες πόλεις του Ναυπλίου και τους οικισμούς της Αργολίδας. Σε αυτά τα θετικά της θέσης του ακινήτου προστίθεται η σημαντική του έκτασή του (μεγαλύτερη των 400στρ.) η οποία παρέχει τη δυνατότητα για ανάπτυξη τουριστικών υποδομών υψηλής ποιότητας και κλίμακας.

Τοποθεσία

Το Κτήμα Καραθώνα βρίσκεται 4 χλμ ανατολικά του Ναυπλίου και συνδέεται με την πόλη με ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό διπλής κατεύθυνσης. Απέχει 147 χλμ από την Αθήνα (110χλμ σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο), 183 χλμ από την Πάτρα και 30 χλμ από τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και της Επιδαύρου. Εσωτερικά του ακινήτου υφίσταται οδικό δίκτυο μερικώς ασφαλτοστρωμένο.

 

Η ακριβής θέση και τα όρια του ακινήτου απεικονίζονται στο χάρτη Google.

 

Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος: Ναύπλιο (Παλαμίδι, Μπούρτζι, Ακροναυπλία)

Αρχαιολογικοί χώροι Μυκηνών & Επιδαύρου

Τολό

Νησιά Αργοσαρωνικού (Πόρος- Ύδρα- Σπέτσες)

Χιονδρομικό Κέντρο Μαινάλου

 

Επόμενα βήματα αξιοποίησης: Ολοκλήρωση Ωρίμανσης, Έγκριση ΕΣΧΑΔΑ, Διαγωνισμός

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Εντός του ακινήτου υφίστανται μικρής έκτασης αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις εστίασης (ταβέρνες), beach bar, περιπτέρα θαλάσσιων σπορ, κτίρια εξυπηρέτησης λουομένων, χώροι υγιεινής, γήπεδα (beach volley) κ.λπ.

 

 

 

Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 μετά από την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ. Η θέση και η μοναδικότητα του ακινήτου το καθιστούν ιδανικό για ανάπτυξη χρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Το ακίνητο στη Μίκρα αφορά σε εκτός σχεδίου γηπεδική έκταση στο Δήμος Θέρμης του Ν. Θεσσαλονίκης, επιφάνειας 526.499 τ.μ. όμορη, στην ανατολική του πλευρά, με το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», ενώ το βόρειο όριο του είναι παράλιο μέτωπο στο Θερμαϊκό κόλπο. Η ωρίμανση του έργου ήταν σε εξέλιξη και στα επόμενα βήματα προβλέπονταν η υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού Μετώπου Θεσσαλονίκης, όπου συμπεριλαμβάνεται το ακίνητο (2ο τρίμηνο 2024) με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας να υπολογίζεται στο 1ο τρίμηνο 2025.

 

Για την «ΑΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΟΣΕΙΔΙΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ», προβλέπονταν η ολοκλήρωση διαβούλευσης ΣΜΠΕ και έκδοση εισήγησης Δ/νσης Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ προς ΚΣΔ, ή έγκριση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) από ΚΣΔ, η αποστολή του σχεδίου ΠΔ στο ΣΤΕ για έγκριση, με την προβλεπόμενη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας να ορίζεται για το τρίμηνο 2024. Πρόκειται για ακίνητο έκτασης συνολικής έκτασης 293,870 στρ. και αξιοποιήσιμης έκτασης 140 περίπου στρ, στην περιοχή Ποσειδίου της χερσονήσου Κασσάνδρας του Νομού Χαλκιδικής, που διαθέτει μέτωπο αμμώδους παραλίας 600μ., ενώ εντός του αξιοποιήσιμου τμήματος έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν εγκαταστάσεις Κάμπινγκ

Σε σχέση με το παραθαλάσσιο ακίνητο αποτελούμενο από δύο αυτοτελή τμήματα έκτασης 296.232 τ.μ. (εντός τους λειτουργεί κατά τους θερινούς μήνες κάμπινγκ του ΕΟΤ) και 1.125 τ.μ.), που βρίσκεται εντός του οικισμού της Ασπροβάλτας και διαθέτει άμεση πρόσβαση από την παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και την Εγνατία Οδό, προβλέπονταν η υποβολή φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και ΥΠΕΝ για έγκριση πολεοδομικής μελέτης και προώθηση της για έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Η προβλεπόμενη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας ορίστηκε για το 1ο τρίμηνο 2025. Η πολεοδομική ωρίμανση του έργου είναι σε εξέλιξη, ενώ έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του παρακείμενου ρέματος.

 

Για το εκτός σχεδίου παραθαλάσσιο ακίνητο έκτασης 112.400 τ.μ. σε μικρή απόσταση από τον οικισμό της Κρυοπηγής, όπου σε τμήμα του ακινήτου υφίστανται εγκαταστάσεις και υποδομές κάμπινγκ δυναμικότητας 132 θέσεων, αναμένονταν η ολοκλήρωση δασικών χαρτών, με προβλεπόμενη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας το 1ο τρίμηνο 2025. Η ωρίμανση του έργου είναι σε εξέλιξη, εν αναμονή ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών

Αναφορικά με την ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΥΠΑΤΗΣ, το ακίνητο βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Οίτη, με έκταση 700 στρεμμάτων περίπου και δομημένες επιφάνειες 8.100τ.μ. (ξενοδοχεία εκτός λειτουργίας, καταστήματα κ.λπ.) Στο ακίνητο λειτουργεί υδροθεραπευτήριο σε πολύ καλή κατάσταση με περίπου 100 λουτήρες σε χρήση και εξωτερική πισίνα. Αναφέρονταν , ως επόμενα βήματα, η εκπόνηση ΕΣΧΑΔΑ και παρουσίαση μελέτης στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) στο 2ο τρίμηνο 2024, η δημόσια διαβούλευση ΣΜΠΕ, με προβλεπόμενη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας στο 1ο τρίμηνο 2025.

Όσον αφορά άλλα ακίνητα, αν και κάποιες διαδικασίες είτε έχουν προχωρήσει, είτε φέρονται να έχουν «ναυαγήσει» είτε κινδυνεύουν να χάσουν τους «στόχους», στο ADP σημειώνεται, μεταξύ άλλων και το

ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ – ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ: Επικλινές ακίνητο στην περιοχή «Βερβερόντα» του οικισμού Πόρτο Χέλι της Αργολίδος. Το ακίνητο έχει σχήμα επιμήκους πολυγώνου με έκταση 627,4 στρ.. Αναμένονταν η ανάδειξη πλειοδότη ή κήρυξη άγονου διαγωνισμού, με το ΤΑΙΠΕΔ να ακυρώνει τη διαδικασία και να την ενεργοποιεί εκ νέου με νέο διαγωνισμό.

 

 

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ: Ο προαύλιος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, χώρος προσωρινής στάθμευσης οχημάτων
Κινητές Ομάδες Υγείας: Δράση ενημέρωσης και μετρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Μάνεσι
ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ‼️ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΊΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάρου «Αρχίλοχος»
Αρβανιτιά: Σύμβαση για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Καιρός: Αίθριος την Κυριακή με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους βροχές – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από βδομάδα
Καιρός
Σοκ στη Νέα Τύρινθα : Αδελφός μαχαίρωσε τον αδελφό του και πήδηξε από μπαλκόνι
Αργολίδα Αστυνομικά Κοινωνία
Καιρός: Αίθριος το Σάββατο με κατά τόπους νεφώσεις – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες
Καιρός
ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Με φαβορί Πουλά και… αναζήτηση ισορροπιών
Αργολίδα Κοινωνία Πολιτική Της Σωτηρίας το Ανάγνωσμα

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΑργολίδαΠολιτισμός

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου στο ΜΑΡΙΛΕΝΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 11o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

13 Νοεμβρίου 2025
ΑργολίδαΆργοςΚοινωνίαΠολιτισμός

Στο Κεφαλάρι το πρώτο άναμμα δένδρου για τον Δήμο Άργους Μυκηνών!

1 Δεκεμβρίου 2025
FeaturedΕιδήσειςΚαιρός

Έκτακτο δελτίου καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν οι καταιγίδες

30 Αυγούστου 2024
ΑργολίδαΠολιτισμός

Εκδρομή στη Μονεμβασιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Ροεινού

8 Σεπτεμβρίου 2025

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?