• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Στον τελικό του Final-4 ο Παναθηναϊκός
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
Αθλητικά

Στον τελικό του Final-4 ο Παναθηναϊκός

Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαΐου 2024 02:07
papadopoulou
Μοιράσου το
8 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο «πράσινος» αυτοκράτορας όχι μόνο επέστρεψε, αλλά πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Final-4 της Euroleague στο Βερολίνο, κλείνοντας θέση στον τελικό της διοργάνωσης για όγδοη φορά στην Ιστορία του! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 73-57 της Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό της Uber Arena και την Κυριακή (26/5), απέναντι στη Ρεάλ που νίκησε 87-76 τον Ολυμπιακό, θα διεκδικήσει το έβδομο του τρόπαιο στο θεσμό, έχοντας μάλιστα την προϊστορία με το μέρος του, καθώς και τις έξι φορές που έχει φτάσει σε τελικό Euroleague το έχει σηκώσει!

- Διαφήμιση -

Η αμυντική προσήλωση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν από το πρώτο τζάμπολ, της χάρισε ένα κομβικό 12-0 σερί στην εκκίνηση της αναμέτρησης, ενώ την κράτησε όρθια όταν η Φενέρ επιχείρησε την ανατροπή στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο. Στον… επίλογο του αγώνα και με τον Γκούντουριτς να υποπίπτει στο ένα λάθος μετά το άλλο, το «τριφύλλι» άρχισε να «αγκαλιάζει» την πρόκριση και με τους Παπαπέτρου και Ναν να το έχουν πάρει… προσωπικά, ο στόχος επετεύχθη εν μέσω αποθέωσης από τον διψασμένο κόσμο του τριφυλλιού.

Όλα αυτά μάλιστα σε μία βραδιά που ο Κώστας Σλούκας έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό (4π.) και ο Κέντρικ Ναν έμεινε άποντος στην τρίτη περίοδο, αλλά αφυπνίστηκε στην τέταρτη περίοδο. Στον αντίποδα, με χαμένη τη μάχη των ριμπάουντ (29 έναντι 37), απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6,75 (9/35 τρίποντα) και 15 λάθη, η Φενέρ δεν είχε δικαίωμα στο όνειρο.

Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» ο ακούραστος… εργάτης της φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, των 32 λεπτών συμμετοχής, σημειώνοντας σε αυτό το διάστημα νταμπλ νταμπλ σε πόντους (17) και ριμπάουντ (10), ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Κέντρικ Ναν και 13 ο Τζέριαν Γκραντ, που έκλεισε και τον κύκλο των… διψήφιων.

Καταλυτική η προσφορά του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη με 5 πόντους και ίσως το κρισιμότερο τρίποντο του αγώνα στο φινάλε της τρίτης περιόδου, ενώ οι 9 πόντοι και τα 3 ριμπάουντ του Ιωάννη Παπαπέτρου δεν αντικατροπτίζουν τη δουλειά που έκανε στο παρκέ, ειδικά όταν… χάλασε το μυαλό του Καλάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο, αποσπώντας από τον γκαρντ της Φενέρ αντιαθλητικό φάουλ στο κρισιμότερο σημείο.

Από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεχώρισε ο Νάιτζερ Χέις-Ντέιβις με 14 πόντους, ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους, αλλά και 3 λάθη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κάτι λιγότερο από 30 λεπτά καθυστέρηση καθώς υπήρξαν συμπλοκές εκτός γηπέδου, με την Ευρωλίγκα να ανακοινώνει ότι η καθυστέρηση αφορούσε λόγους ασφαλείας. Αργότερα, η γερμανική αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τις συμπλοκές που υπήρξαν ανάμεσα σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού και της Φενερμπαχτσέ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού της Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ, στο Βερολίνο.

Στην ανακοίνωσή της, η γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για χρήση πυροτεχνημάτων και ρίψη μπουκαλιών. Όπως τονίζεται «μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην αρένα. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Αυτοί θα αποβληθούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις».

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παρκέ, επηρεασμένες και από την καθυστέρηση στο πρώτο τζάμπολ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έπιασε ρυθμό και προηγήθηκε στα μισά της πρώτης περιόδου με 12-0. Δύο τρίποντα από τους Ναν και Γκαρντ, ένα καλάθι από τον Παπαπέτρου και ακόμα ένα από τον Γκραντ έδωσαν το προβάδισμα στους «πράσινους» και ανάγκασαν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να καλέσει τάιμ άουτ. Η Φενέρ μείωσε με δύο καλάθια από τον Χέιζ-Ντέιβις, όμως μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι «πράσινοι» διατήρησαν το σημαντικό υπέρ τους προβάδισμα. Οι Γκριγκόνις, Μπιμπέροβιτς, Σλούκας, Γκούντουρις και Λεσόρ αντάλλαξαν πόντους διαμορφώνοντας το σκορ στο 18-8, με τον Σανλί να πετυχαίνει τρίποντο για το 18-11. Ο Γκριγκόνις και ο Λεσόρ με δικά τους καλάθια έφεραν τον Παναθηναϊκό εκ νέου σε διψήφιο αριθμό πόντων (22-11), ενώ ο Σανλί από κοντά διαμόρφωσε το 22-13 στο τέλος της περιόδου.

 

 

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ναν να σκοράρει και τη Φενέρ να επιχειρεί να μειώσει τη διαφορά και να επιστρέψει στο ματς. Ο Γκούντουριτς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ο Γουίλμπεκιν και ο Σέστινα βρήκαν τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού και η Φενέρ έφτασε στο -4 (24-20). Από εκεί και πέρα, ο Ναν απάντησε με τρίποντο και ο Σλούκας πέτυχε δύο βολές στέλνοντας την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο +9 (29-20). Ο Σέστινα σκόραρε για τρεις πόντους, για να απαντήσει ο Ερνανγκόμεθ (32-23), ενώ ο Παπαγιάννης με νέο τρίποντο υπέρ της Φενέρ μείωσε στους 6 (32-26). Η λύση για τον Παναθηναϊκό ήρθε από τον Γκραντ, με τον Χέιζ-Ντέιβις να ευστοχεί στο τρίτο συνεχόμενο τρίποντο των Τούρκων (34-29). Ο Λεσόρ με κάρφωμα ξεσήκωσε την εξέδρα, με τους Τούρκους να απαντούν με τους Γκούντουριτς και Χέιζ-Ντέιβις (36-33). Ο Γκριγκόνις για τον Παναθηναϊκό πρόσθεσε ακόμα δύο πόντους στο ενεργητικό του, ενώ το τρίποντο του Χέιζ-Ντέιβις διαμόρφωσε το 38-36 του ημιχρόνου.

 

 

 

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το προβάδισμα με τη Φενέρ να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Γκραντ πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου, με τον Χέιζ-Ντέιβις να απαντάει. Ένα τρίποντο του σταθερού Παπαπέτρου και δύο ακόμα πόντοι του Λεσόρ έστειλαν τους «πράσινους» στο +7 (45-38). Οι Τούρκοι απάντησαν με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος αρχικά σκόραρε με μακρινό σουτ τριών πόντων ενώ στη συνέχεια με δύο πόντους έφερε το ματς στο… καλάθι (45-43). Με ηγέτη τον Γκραντ ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε τέσσερις ακόμα πόντους, έχοντας βοήθεια από τον Λεσόρ. Ο Σέστινα με τρίποντο και ο Ντόρσεϊ έφεραν το ματς στον πόντο (51-50), ωστόσο ο Λεσόρ και ο Καλαϊτζάκης με σουτ τριών πόντων στο τέλος έδωσαν προβάδισμα 5 πόντων στον Παναθηναϊκό (56-50).

 

 

 

 

Με τον Έλληνα γκαρντ να επαναφέρει την τάξη και τη διψήφια διαφορά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (60-50 στο 31΄) και τον Παπαπέτρου να τη διατηρεί (62-52 στο 33΄), ο Γκούντουριτς άρχισε τα… δώρα στον Παναθηναϊκό και με διαδοχικά λάθη του, έβαλε πρόωρα τους «πράσινους» σε τροχιά πρόκρισης.

Μετά από κλέψιμο του Ναν στον Γκούντουριτς και γκολ φάουλ του Αμερικανού στον αιφνιδιασμό, το «τριφύλλι» άρχισε να μην ανησυχεί (65-52 στο 35΄). Ο Ναν συνέχισε να διακρίνεται σε άμυνα, εκτέλεση και δημιουργία και (65-55 στο 36΄), ενώ το αντιαθλητικό του Καλάθη στον Παπαπέτρου έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού (67-55 στα 2:49΄ για τη λήξη), με τον «πράσινο» φόργουορντ να πανηγυρίζει και να προτρέπει την κερκίδα του «»τριφυλλιού» να αρχίσει το ξέφρενο πάρτι της πρόκρισης!

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50.

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1), Σλούκας 4, Παπαπέτρου 9 (1), Γκραντ 13 (1), Ναν 14 (3), Λεσόρ 17, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6, Χουάντσο 3 (1), Μήτογλου 2.

Φενέρμπαχτσε (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μότλι, Ουίλμπεκιν 2, Σανλί 7 (1), Παπαγιάννης 3 (1), Χέιζ-Ντέιβις 14 (2), Μπιμπέροβιτς 4, Πιερ, Γκούντουριτς 10 (2), Ντόρσεϊ 2, Καλάθης 5 (1), Σέστινα 10 (2).

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

“Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” του Δήμου Άργους Μυκηνών
Άθληση Για Όλους για ακόμη μια χρονιά στο Δήμο Σικυωνίων
Κεχαγιά και Κουκουμάνου κλήθηκαν στην Εθνική
Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Αργολικού κόλπου
‘Ετοιμη για το Κιβέρι η Ένωση Ερμιονίδας
TAGGED:EuroleaguefeaturedΠαναθηναϊκός
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Ο Γιάννης Ανδριανός στις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές της Αργολίδας: Οι διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών έχουν ήδη ξεκινήσει
Αγροτικά Αργολίδα Κοινωνία Πολιτική
Ημερίδα Επιχειρηματικής και Επαγγελματικής ενδυνάμωσης στο Λουτράκι στις 18 Νοεμβρίου
Επιχειρηματικότητα Εργασία Κορινθία
Επανίδρυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Άργους Μυκηνών
Άργος Πολιτισμός
Χρήμα ή δόξα; Ή χρήμα και δόξα;
Aπόψεις Κοινωνία Οικονομία

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΓΥΝΑΙΚΑΚοινωνίαΣαν Σήμερα

Η ιστορία του στηθόδεσμου

30 Μαΐου 2024
FeaturedΑθλητικάΑργολίδαΕιδήσεις

Το πρόγραμμα για τον 23ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου «Παναγιώτης Παπαβασιλείου»

25 Δεκεμβρίου 2024
ΑργολίδαΥγεία

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα ΕΟΔΥ από 15/04/24 έως 19/04/24

15 Απριλίου 2024
Καιρός

Αίθριος καιρός με βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους και υψηλή θερμοκρασία

21 Ιουνίου 2024

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?