‘Συμβόλαιο‘ κοινής πορείας για το δήμο Άργους – Μυκηνών υπέγραψαν Μητσοτάκης – Μαλτέζος – Πλήρης η στήριξη του Πρωθυπουργού!

Η πρωθυπουργική παρουσία στο Άργος σήμερα δεν ήταν απλά μια στάση στο πρόγραμμα επισκέψεων εν όψει ευρωεκλογών. Ήταν ξεκάθαρη επιλογή και ηχηρό μήνυμα. 

Η πλήρης στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσα ο δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος έθεσε υπόψιν και ζήτησε δεν ήταν τίποτε λιγότερο απο την απόδειξη της δυναμικής και της ισχυρής σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ του νέου δημάρχου και του πρωθυπουργού.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πως δεν αρέσκεται ούτε σε φιλοφρονήσεις προς τους αιρετούς, ούτε σε στηρίξεις που δεν πιστεύει.

‘Πίσω‘ λοιπόν από την σημερινή πρωθυπουργική επίσκεψη στο Άργος βρίσκεται μια ισχυρή σχέση και μια επιβεβλημένη αποκατάσταση κύρους, θέσης και ρόλου που δυστυχώς ο δήμος Άργους – Μυκηνών είχε τα προηγούμενα χρόνια χάσει. Ήταν τα πρόσωπα που έφεραν την ευθύνη αυτής της απώλειας;  Σαφώς και ήταν τα πρόσωπα, όσο κι αν έτρεξαν σήμερα να σταθούν στο πλάι, όσο κι αν προσπάθησαν με ωραίες λέξεις να ‘σβήσουν‘ το παρελθόν που και οι ίδιοι θέλουν να ξεχάσουν. ΦΕΥ!
Η ηχηρή πραγματικότητα, η πραγματικότητα που οι Αργείοι βίωσαν σήμερα ήταν ισχυρή πλέον σχέση του δήμου της αρχαιότερης πόλης με τα κέντρα λήψης αποφάσεων, με το κυβερνητικό επιτελείο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

‘Συζητήσαμε σήμερα και θέσαμε με τον δήμαρχο ως προτεραιότητα τα ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης, την δημιουργία του μουσείου, την προσβασιμότητα, μια οργανωμένη Βιομηχανική περιοχή στο Άργος. Είναι κοινή η πορεία, κοινή η προσπάθεια‘

είπε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός έχοντας σταθερά προσανατολισμένο το βλέμμα του στην ευρωπαική πορεία της χώρας, στην εκπροσώπησή της στο ευρωπαικό κοινοβούλιο απο ανθρώπους, στελέχη που γνωρίζουν την κρισιμότητα του ρόλου τους και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στην ευθύνη, ζητώντας απο τους Αργείους να επιλέξουν και πάλι σωστά, να δώσουν στην Νέα Δημοκρατία την δύναμη, την εντολή αλλά και την ευθύνη που τα τελευταία 5 χρόνια άλλωστε έχει αποδείξει πως μπορεί να ‘κουβαλήσει‘ όχι απλά με αξιώσεις αλλά με απτά αποτελέσματα.

‘Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019‘ σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος προλογίζοντας τον Πρωθυπουργό, σημείωσε, και δεν πέρασε απαρατήρητη η αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το Άργος ήταν εκείνο που υπερψήφισε το πρώτο φιλελεύθερο Σύνταγμα της Ελλάδας δίνοντας το έναυσμα στον πρωθυπουργό να υπενθυμίσει σε όλους πως η Ελλάδα χρωστά την ευρωπαική της ταυτότητα στην επιλογή και στο σθένος του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος κατέστησε την Ελλάδα, τότε, το 10 μέλος της Ε.Ε, έχοντας απέναντι του σύσσωμη την αντιπολίτευση και ένα σύνθημα που συντάρασσε τη χώρα απ άκρη σ άκρη, ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
‘Στις εκλογές που έρχονται οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος της ελευθερίας και των παραδόσεων μας . 
Η ευημερία του τόπου μας είναι  συνυφασμένη με την ευρωπαική πορεία της Ελλάδας.
Ο προσανατολισμός πρέπει να είναι ευρωπαικός διότι η χώρα μας κατέστη
παγκόσμιο πρότυπο μετά το 2019. Καταγράφεται συγκλονιστική οικονομική ανάπτυξη, ενίσχυση της άμυνας μας με ένα να  γιγάντιο πρόγραμμα, θωράκισε η κυβέρνηση της ΝΔ τα  κυριαρχικά μας δικαιώματα, ανασυγκρότησε τις επιχειρήσεις, εκσυγχρόνισε τις υπηρεσίες , προχωρά και υλοποιεί την ενεργειακή αυτονομία, διαχειρίστηκε εντυπωσιακά την πανδημία, έδωσε το κύρος που αρμόζει στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και την στάση του ο πρωθυπουργός σε κάθε ευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο αποκαθιστά το κύρος της Ελλάδας.  Αυτόν τον πρωθυπουργό αξίζουμε , γι αυτό δίνουμε 
ψήφο ευθύνης και ευρωπαικής προοπτικής στις 9 Ιουνίου‘ ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος.

Στον απόηχο της επίσκεψης αυτής, πολλά θα γραφτούν, ακόμα περισσότερα θα υπονοηθούν. Ουδείς ωστόσο θα μπορέσει να αναιρέσει το συμβόλαιο που δημόσια σήμερα συντάχθηκε και υπεγράφη από τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, συμβόλαιο ευθύνης προς τους Αργείους για συνεργασία, κοινή πορεία και φυσικά αποτέλεσμα.

Κι αυτό το συμβόλαιο είναι που αποτελεί τον οδηγό του μέλλοντος, αυτό το συμβόλαιο είναι που σβήνει όσα ακόμα και σήμερα επιχειρούν όσοι έβαλαν το Άργος στο περιθώριο , να καταστήσουν ως αληθή, προβάλλοντας ως επιτεύγματα μουσικές συναυλίες λόγου χάρη. 
Ξεχνώντας βέβαια πως η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει να μην λειτουργεί σύμφωνα με την φιλοσοφία του ‘άρτου και του θεάματος‘ αλλά της συνέπειας και της προσφοράς. Της υλοποίησης των δεσμεύσεων. Και η υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων έρχεται μόνο όταν πρωταγωνιστείς στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αν πρωταγωνιστείς, τότε ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει στάση στον τόπο σου και σου προσφέρει την πλήρη στήριξή του.

χ.τ

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα