“Ένα ανοιχτό ζευγάρι… σχεδόν ορθάνοιχτο!” από την Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Η Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, στην 4η θεατρική της απόπειρα, παρουσιάζει το έργο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε “Ένα ανοιχτό ζευγάρι… σχεδόν ορθάνοιχτο! “, σε σκηνοθεσία της Αιμιλίας Βάλβη.
Μετά τα διηγήματα του Α.Τσέχωφ (2021) “Βαγόνι Τσέχωφ Express’, Το “Χριστόψωμο” του Α.Παπαδιαμάντη (2022) και τις “Ετεροτοπίες” στο εργοστάσιο Ρέα (2023), η ομάδα δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο – μια διάσημη κωμωδία – του νομπελίστα Ντάριο Φο και της σπουδαίας συντρόφου του, Φράνκα Ράμε.
Ένας άνδρας και μια γυναίκα μάχονται – άλλοτε κωμικά κι άλλοτε όχι, προσπαθώντας να διεκδικήσουν την ελευθερία: στη σχέση τους, στον έρωτα, στην ισότητα, σε μια κοινή ζωή. Η πρόταση για μια ελεύθερη ερωτική σχέση έρχεται από τον σύζυγο, αναστατώνοντας τη σύντροφο και τις μεταξύ τους ευαίσθητες ισορροπίες. Θα καταφέρει η σχέση να βρει ένα νέο κοινό κώδικά ή όχι; Μπορεί μια σχέση να συμπεριλαμβάνει παραπάνω από δύο ανθρώπους; Ο έρωτας είναι κτητικός και αποκλειστικός ή συμπεριληπτικός και ανοιχτός σε ακαθόριστα σχήματα;
Όλα αυτά τα ερωτήματα επανέρχονται στη θεατρική σκηνή, πιο επίκαιρα από ποτέ, μέσα από τους τολμηρούς και ξεκαρδιστικούς διαλόγους του – αδιαμφισβήτητα – μοναδικού θεατρικού ζευγαριού, Φο – Ράμε.
Στο έργο το ζευγάρι αποτελεί ένας άνδρας και μία γυναίκα. Στη δική μας απόπειρα, 16 ζευγάρια προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτό το μοναδικό ζευγάρι, προσφέροντας, με κέφι, τη δική του οπτική.
Ένας 26μελής θίασος, κοινωνικού θεάτρου, ένας “χορός” ανδρών και ένας “χορός” γυναικών “παίζει” με τους θεατρικούς κώδικες της αρχαίας αττικής κωμωδίας, της comedia del arte και της σύγχρονης performance, δοκιμάζεται στους ρόλους της Αντωνίας και του άνδρα της, με σκοπό να φωτίσει πολύπλευρα αυτό το ζευγάρι και να διασκεδάσει το κοινό με χιούμορ και ανελέητη σάτιρα.
Το έξοχο χιούμορ και η φίνα σάτιρα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο και της συντρόφου Φράνκα Ράμε, μας βάζουν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και μας κάνουν συνένοχους…
Όχι ένα αλλά 16 ελεύθερα, ανοιχτά ζευγάρια – σχεδόν ορθάνοιχτα, σας περιμένουν στο Fougaro Artcenter στις 22,23 και 25,26 Μαΐου, στις 9 μ.μ.
*Η παράσταση δεν είναι κατάλληλη για παιδιά κάτω των 12 ετών (ακατάλληλη φρασεολογία)
Με ελεύθερη εισφορά 8 ευρώ, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Ταυτότητα παράστασης
«Ένα ανοιχτό ζευγάρι…σχεδόν ορθάνοιχτο…»
Σκηνοθεσία, μετάφραση, μουσική επιμέλεια: Αιμιλία Βάλβη
Σκηνικά/κοστούμια: η ομάδα
Παίζουν: Λουΐζα Αθανασιάδη, Βιβή Αθανασοπούλου, Σταυρούλα Αλεξοπούλου, Θάλεια Βελεγράκη, Κατερίνα Βέργαδου, Γιάννης Γιατράκος, Ματίνα Γκόγκα, Βούλα Δεδέα, Χριστίνα Ζησοπούλου, Σάκης Κακαράντζας, Ανδρέας Κακολύρης, Ντίνα Καλογεροπούλου, Χάρης Καραποστόλης, Χρίστος Κατσίρης, Χριστίνα Κλείδωνα, Νατάσα Κολωνιώτου, Μαρία Μαραθιανού, Φώτης Μίλης, Δημήτρης Μιχάλογλου, Ντίνα Μιχαλοπούλου, Σούλα Παναγιώτου, Κωσταντίνος Σωτηρόπουλος, Νάσος Τζαβάρας, Σπύρος Τσάρας, Δέσποινα Φλεβάρη.
Ευχαριστούμε θερμά :
– Το Fougaro Artcenter για την ευγενική παραχώρηση του χώρου για τις παραστάσεις μας.
– Την Κατερίνα Κόκκα για την βοήθεια στις πρόβες μας,
– Τις επιχειρήσεις που μας φιλοξένησαν στο χώρο τους για τις φωτογραφήσεις.
– Τους χορηγούς μας που πάντα μας στηρίζουν.
Μαντζούνης Σ.& ΣΙΑ ΟΕ,  Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου,
Angie Kokkoni, Πετρος Δελλης, Just Trust, Λαπαθιώτης Στυλιανος-
Γιώργος Λαπαθιώτης, Καφέ ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ, Shemesh Residence,
Bike Cafe, 3SIXTY Grill Dining, Κλεψύδρα Ναύπλιο, ΧΑΥΤΑΣ,
WILD DUCK – eat & drink , Ιχθυαγορά ΚΛΕΙΔΩΝΑΣ, Παϊβανάς Home Collections, Άλμπατρος, Μιτάτο, Cellar Vellini, Copy Point 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα